Calificată deja de ieri în semifinalele Turneului Campioanelor, Simona şi-a aflat azi adversara: Aga Radwanska. Setul câştigat de Simona în meciul cu Ana Ivanovic i-a garantat calificarea în semifinale şi Serenei Williams. Aceasta va juca mâine cu Wozniacki.

Update 3

Ana Ivanovic o învinge în trei seturi, 7-6, 3-6, 6-3, pe Simona Halep, într-un meci spectaculos, extrem de disputat, dar rezultatul meciului nu mai influenţează semifinalele deja stabilite pentru ziua de mâine:

Simona Halep vs. Agnieszka Radwanska

Caroline Wozniacki vs. Serena Williams.

Update 2

După ce a pierdut primul set într-un tiebreak dramatic, Simona Halep a câştigat cu 6-3 al doilea set  din meciul cu Ana Ivanovic, asigurându-şi astfel locul 1 în Grupa Roşie. Mulţumită acestui set câştigat de Simona, se califică în semifinale şi Serena Williams.

Adversara Simonei în semifinale va fi Radwanska, în timp ce a doua semifinală, o re-editare a finalei de la US Open, se va juca între Caroline Wozniacki şi Serena Williams.

Cu Radwanska, Simona are un head-to-head de 2-4, cele două împărţindu-şi meciurile jucate în 2014: Simona a câştigat la Doha, Aga la Indian Wells. Cealaltă victorie a Simonei la Radwanska datează din 2013, la Roma.

Update 1

S-au terminat jocurile în Grupa Albă şi ştim deja care sunt cele două potenţiale adversare ale Simonei Halep în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore: Wozniacki, calificată de pe primul loc în grupă, şi Radwanska, venită pe locul doi. 

În condiţiile în care Simona este sigură de calificarea în semifinale încă de ieri, de rezultatul meciului Halep – Ivanovic depind două lucruri: care va fi cea de a doua calificată, Williams sau Ivanovic, şi care va fi câştigătoarea Grupei Roşii. Singurul scenariu posibil ca Simona să nu se califice de pe prima poziţie în grupă este cel în care Ana ar câştiga meciul în două seturi, ipoteză în care ordinea calificatelor va fi determinată de procentajul dintre game-urile cîştigate şi pierdute pe timpul turneului de către ele două. Dacă Simona termină pe primul loc în grupă, adversara sa va fi Aga Radwanska. Dacă termină pe locul doi, ea va juca împotriva Carolinei Wozniacki.

Acelaşi scenariu descris mai sus este singurul în care Williams nu s-ar califica în semifinale. Un singur set câştigat de Simona împotriva Anei o va trimite pe Serena mai departe. Williams este deja sigură că va termina anul din fotoliul de lider mondial, datorită eliminării din turneu a Mariei Sharapova. Este pentru prima dată în cariera sa când Serena Williams reuşeşte să termine doi ani consecutivi ca numărul unu mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.