Rafael Nadal, care ieri a anunţat că suferă de apendicită, dar că va încerca să joace Mastersul 1000 de la Shanghai, a fost eliminat cu scorul de 6-3, 7-6 de Feliciano Lopez. Astăzi au mai fost eliminaţi Grigor Dimitrov, Stan Wawrinka şi Kei Nishikori. Milos Raonic s-a retras la 2-5 din meciul cu Monaco. 

Înfrângerea lui Nadal vine după ce decizia spaniolului de a juca, în ciuda diagnosticului de apendicită, dat de doctorii din Shanghai, a fost întâmpinată cu uimire de lumea tenisului. Nadal a declarat ieri că doctorii i-au oferit opţiunea de a se opera imediat sau de a încerca un tratament cu antibiotice puternice şi că a preferat să aleagă a doua variantă. De asemenea, el a declarat că a ajuns la decizia de a juca deoarece a început să se simtă mai bine în urma tratamentului administrat şi că riscurile pe care şi le asumă sunt foarte, foarte scăzute.

Rafa urmează să se reîntoarcă în Spania unde se aşteaptă ca el să ia, împreună cu doctorii săi, o decizie referitoare la programarea operaţiei de apendicită la care trebuie să se supună. Conform declaraţiilor făcute pe moment presei la Shanghai, el intenţionează să amâne operaţia pentru finalul anului, după ce va participa la World Tour Finals de la Londra.

Nadal a început partida cu Lopez vizibil afectat în ceea ce priveşte serviciul şi deplasarea. În setul unu, Rafa nu a beneficiat de nici un punct de break, în timp ce Feliciano a convertit una dintre cele două oportunităţi de break care i s-au oferit. Principalul minus al lui Nadal a venit pe primul serviciu: nu a reuşit să pună în teren decât 57% dintre primele servicii şi a câştigat doar 54% dintre punctele jucate cu acestea.

În setul doi, Nadal s-a redresat, reuşind un hold în primul game, jucat pe propriul serviciu. În game-ul următor, un backhand în lung de linie îi aducea primul său punct de break din această partidă, iar un al doilea backhand similar îl ducea la un avantaj de 2-0 în set. Rafa a condus cu 4-1 şi a servit pentru set la 5-3, însă două erori neforţate, venite una după alta, i-au dat lui Feliciano şansa de a reveni în meci. În tiebreak, Rafa a condus din nou cu un avantaj de 4-2, ajungând să aibă punct de set, ratat însă şi acela. Lopez a încheiat tiebreak-ul la şase, marcând astfel a treia sa victorie din 12 întâlniri împotriva compatriotului său.

În afară de Nadal, astăzi au fost eliminaţi de la Shanghai şi alte nume importante. Kei Nishikori – despre care se ştia de la Tokyo că suferă de dureri de spate – a fost învins de Jack Sock cu 7-6, 6-4. Ulterior, japonezul a confirmat că suferă atât de probleme la spate, cât şi la coapsă, şi că urmează să se întoarcă în Statele Unite pentru a se reface. Milos Raonic s-a retras pe când era condus cu 5-2 de Juan Monaco, declarând şi el că suferă de o gripă care nu l-a lăsat să se dea jos în ultimele zile din pat.

Printre cei eliminaţi, însă fără motive medicale, se numără Wawrinka, pe care Simon l-a bătut cu  5-7 7-5 6-4, şi Dimitrov, care i-a căzut victimă unui Benneteau inspirat, care l-a învins în două seturi, 7-5, 6-3.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.