Cu greu se poate imagina o întâlnire mai incitantă a contrastelor în tenis decât aceea dintre Dustin Brown și Rafael Nadal. Cei doi vor juca azi pe Centre Court, iar meciul lor este așteptat cu mare anticipație. Motivul ține, desigur, de istoricul scurt, dar furtunos, al întâlnirilor directe. „Dreddy” l-a învins pe Rafa anul trecut la Halle fără drept de apel, iar amintirea acelui meci este suficientă pentru ca mulți să viseze la un posibil upset.

Pe Centre Court sunt programate azi și meciurile Christina McHale vs. Sabine Lisicki și Sam Querrey vs. Roger Federer. Andy Murray este în vizită pe Terenul 1, adversarul lui fiind Robin Haase. Haase se mândrește cu o victorie împotriva lui Andy (la Rotterdam, în 2008) și cu faptul că mai mereu când se întâlnesc îi dă acestuia de furcă, așa că are, măcar teoretic, speranțe să creadă că poate produce surpriza. Tot pe Terenul 1 joacă Petra Kvitova (vs. Kurumi Nara) și Jo-Wilfried Tsonga (vs. Albert Ramos-Vinolas).

Este o zi plină și pentru fetele noastre. Monica Niculescu se întâlnește cu Jana Cepelova, în timp ce la dublu sunt programate trei meciuri care le au protagoniste pe jucătoare din România: Chen Liang/Raluca Olaru vs. Belinda Bencic/Katerina Siniakova, Su-Wei Hsieh/Flavia Pennetta (favorite 7) vs. Elena Bogdan/Simona Halep și Varvara Lepchenko/Christina McHale vs. Lara Arruabarrena/Irina-Camelia Begu.

Alte meciuri cu potențial în Ziua a 4-a

Alexandr Dolgopolov vs. Ivo Karlovic, ultimul meci programat pe terenul 18

Dacă s-ar da premii pentru cel mai atipic stil de joc, Alex ar trebui probabil să-l primească pe cel mai mare. Dolgopolov este un jucător spectaculos pe toate suprafețele, atunci când este în pase bune, iar pe iarba de la Queen’s a fost pur și simplu fantastic în meciul cu Nadal. Karlovic, care este mai bătrân cu exact 10 ani decât Alex, nu l-a învins niciodată. E drept, cei doi nu s-au întâlnit decât de două ori și niciodată pe iarbă. Va putea suprafața să schimbe datele problemei pentru Dr. Ivo?

Garbine Muguruza vs. Mirjana Lucic-Baroni, primul meci programat pe terenul 7

O întâlnire între două jucătoare puternice, cerebrale, care pot servi necruțător. Un meci care ar putea să se decidă cu luptă mare.

Agnieszka Radwanska vs. Ajla Tomljanovic, al doilea meci programat pe terenul 2

Nu puțini sunt cei care consideră că acesta este turneul la care Aga Radwanska poate inversa direcția în care a luat-o jocul său anul acesta. Ajla nu este tocmai o adversară comodă, dar poate că Radwanska, după atâtea căutări, este gata să facă față din nou oricărui tip de provocare.

Programul complet pentru ziua a 4-a este aici.

Citește toate articolele despre Wimbledon 2015 pe pagina dedicată turneului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.