Monica Niculescu a cucerit titlul de la Guangzhou cu o victorie în două seturi, 6-4, 6-0, împotriva lui Alize Cornet. Este al doilea titlu WTA al Monicăi, după cel obţinut anul trecut, la Florianopolis.

„Am multe emoţii acum, dar cel mai mult simt bucurie şi încredere”, a declarat Monica pentru WTA. „Este al doilea meu titlu WTA şi este un sentiment extraordinar”.

În finală, Monica a câştigat 66% dintre punctele jucate cu primul serviciu şi a salvat 4 din 6 puncte de break. Meciul, disputat în condiţii extreme de umiditate şi căldură, a durat o oră şi 44 de minute, timp în care Cornet, suferind de insolaţie, a făcut 12 duble greşeli.

„Cred că este foarte dificil să joci împotriva mea deoarece trimit înapoi multe mingi şi alerg mult şi lupt pentru fiecare minge”, a comentat Monica, adăugând: „Cred că pe o astfel de căldură şi umiditate nu este deloc uşor să joci împotriva mea”.

În drumul către finală, Monica nu a pierdut nici un set, trecând pe rând de Bojana Jovanovski (6-2, 6-2), Misaki Doi (6-2, 6-1), Monica Puig (6-2, 6-2) şi Yafan Wang (6-0, 6-2). Cel mai bun rezultat al ei în acest sezon, înainte de titlul obţinut la Guangzhou, era semifinala de la Bucureşti, în care a fost învinsă de Simona Halep în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-1.

Monica Niculescu devine astfel a şasea jucătoare din România care deţine mai multe titluri WTA, lista incluzându-le şi pe Virginia Ruzici, Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir-Ilie, Alexandra Dulgheru şi Simona Halep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.