Este ziua în care se joacă sferturile de finală feminine la Wimbledon și cel puțin unul dintre ele promite să fie unul pe care o să-l ținem minte.

Serena Williams se întâlnește, pentru a treia oară anul acesta și pentru a doua oară în două turnee de Grand Slam consecutive, cu Victoria Azarenka. Maria Sharapova are o adversară pe care nu o cunoaște foarte bine, în persoana lui CoCo Vandeweghe. De cealaltă parte a tabloului, în condițiile în care cele două favorite principale au fost eliminate încă din prima săptămână, sferturile de finală au și ele un aer inedit: Muguruza se întâlnește cu Bacsinszky, iar Keys cu Radwanska.

Mai jos este preview-ul fiecărui sfert de finală în parte:

Serena Williams vs. Victoria Azarenka

Ambele meciuri care au avut loc între Serena și Vika în 2015 s-au lăsat cu scântei. În amândouă, Azarenka a părut să se desprindă în câștigătoare, dar pe amândouă le-a pierdut. La Madrid, Williams a câștigat în două ore și 43 minute, cu 7-6, 3-6, 7-6, după ce Azarenka a servit la 6-5 pentru a închide partida, ajungând, la 40-0, să își procure trei puncte de meci. Serena a forțat, însă, la retur, pentru 30-40, iar de acolo, Azarenka a servit trei duble greșeli la rând, oferindu-i break-ul înapoi lui Williams. La Roland Garros, Azarenka a fost din nou în față, luând primul set cu 6-3 și conducând apoi cu 3-1 și 4-2 în cel de-al doilea. Williams a revenit și în acest meci, câștigându-l cu 3-6, 6-4, 6-2.

În head-to-head, Serena conduce cu 16-3 și nu a pierdut niciodată în fața Azarenkăi pe o altă suprafață în afară de hard. A învățat oare Vika suficient din cele două meciuri precedente ale acestui an, astfel încât de data asta să nu o mai lase pe Serena să îi sufle din față partida? Sau, testată până la limită de Heather Watson, în turul trei, Williams a accesat acum un alt nivel, superior, al jocului său?

Maria Sharapova vs. CoCo Vandeweghe

Sharapova și Vandeweghe n-au jucat niciodată, așa că această întâlnire nu are în spate nici un istoric, doar ceea ce știm despre fiecare. În meciurile în care am văzut-o jucând la Wimbledon, Maria a părut a avea probleme cu serviciul, iar în optimi, în ciuda victoriei aparent ușoare (6-4, 6-4), Zarina Diyas i-a dat suficient de furcă. De cealaltă parte, Vandeweghe, care joacă primul sfert de finală la un turneu de Grand Slam, a avut un parcurs impresionant, cu victorii la Karolina Pliskova, Samantha Stosur și Lucie Safarova, în optimi. Sharapova știe la ce să se aștepte de la Vandeweghe – serviciul, serviciul și iar serviciul – dar știe, de asemenea, că este posibil ca pe adversara sa să o ajungă din urmă efortul făcut pentru a ajunge în această etapă a turneului.

Garbine Muguruza vs. Timea Bacsinszky

Garbine și Timea au fiecare motive să abordeze această întâlnire cu optimism. Garbine, calificată în premieră în sferturi de finală la Wimbledon, știe că a învins-o pe Timea în sigura întâlnire directă, cea care a avut loc la începutul anului la Australian Open. Timea știe că acel meci a fost câștigat de Muguruza în trei seturi, deci că îi poate crea probleme adversarei sale. Garbine a jucat un meci foarte bun în optimi împotriva Carolinei Wozniacki, pe care a învins-o cu 6-4, 6-4, și probabil că duce cu sine o trenă lungă de încredere derivată din victoria de ieri. La rândul său, Timea a supraviețuit Monicăi Niculescu, arătând că poate să depășească teama de adversară și că își poate adapta jocul la ceea ce vine din partea cealaltă a fileului, astfel încât să găsească o cale spre victorie. Din toate aceste motive, acest sfert de finală ar trebui să fie un meci frumos, deschis, incitant.

Madison Keys vs. Agnieszka Radwanska

Ultimul sfert de finală oferă, probabil, cel mai mare contrast de stiluri. La Madison, it’s all about the power. La Aga, it’s all about the skills. În ciuda forței considerabile și a calităților sale atletice, Keys nu a fost până acum capabilă să reziste la arta combinatorie propusă de Radwanska. Aceasta a câștigat toate cele trei întâlniri precedente, inclusiv singurul meci pe iarbă disputat de cele două, jucat chiar la Wimbledon, în 2013. Despre Madison experții spun că ar putea fi viitorul tenisului feminin. Despre Radwanska, aceiași experți spun că acesta este momentul și turneul în care aceasta va întoarce sezonul 2015. O semifinală la Wimbledon ar conta, cred, în ochii tuturor, ca o revenire sigură pe șine a Agăi, așa că Radwanska are o grămadă de motive pentru a arunca azi în luptă toată măiestria de care poate da, uneori, dovadă.

Citește toate articolele despre Wimbledon 2015 pe pagina dedicată turneului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.