Pe hârtie, lucrurile sunt simple. Împreună, primii patru favoriți, toți rămași în competiție, au câștigat 29 de turnee de Grand Slam. Adversarii lor din sferturi au adunat până acum un singur titlu de aceeași anvergură. Omul care se poate mândri cu el, Marin Cilic, joacă azi pentru un loc în semifinale cu Novak Djokovic. Celelalte sferturi se vor disputa între Stan Wawrinka și Richard Gasquet, Vasek Pospisil și Andy Murray, Gilles Simon și Roger Federer.

Trecem mai jos în revistă fiecare meci:

Novak Djokovic vs. Marin Cilic

Anul trecut la Wimbledon, exact în aceeași etapă, Cilic îi dădea suficient de lucru lui Nole. Sârbul câștiga atunci în cinci seturi, iar între timp a mai acumulat două victorii în fața lui Marin. Dacă ar avea nevoie să obțină și mai multă încredere pentru a aborda acest meci, Djokovic nu ar trebui să se uite mai departe decât la scorul întâlnirilor directe, 12-0 în favoarea sa. Este posibil, de asemenea, ca Nole să își dorească să evite complicații de genul acelora pe care le-a avut în meciul cu Anderson și să forțeze încă din start, așa că n-ar fi exclus să vedem un meci mai simplu decât ne așteptăm.

Stan Wawrinka vs. Richard Gasquet

Cei doi își împart frățește întâlnirile directe, 1-1, însă nu au mai jucat din 2013, când s-au înfruntat la Roland Garros. Acel meci a fost câștigat de Stan destul de dificil, în cinci seturi, dar de atunci multe lucruri s-au schimbat cu elvețianul. În timp ce la francez nu s-a schimbat mai nimic. Stan a dovedit că, în momentele în care este la capacitate maximă, poate să-i domine pe cei mai buni dintre cei buni, iar francezul și reverul său baroc par prea fragili pentru a opune suficientă rezistență forței pe care Wawrinka o poate dezlănțui.

Vasek Pospisil vs. Andy Murray

Pospisil a jucat în turul anterior două meciuri de cinci seturi, unul la simplu, celălalt la dublu. Nu l-a câștigat decât pe primul, dar rămâne de văzut în ce măsură oboseala acumulată luni își va spune cuvântul. În cele trei partide pe care le-a disputat până acum cu Pospisil, Andy nu a cedat nici un set și e greu de crezut că va lăsa garda jos pe prețioasa iarbă de acasă.

Gilles Simon vs. Roger Federer

Gilles Simon a eliminat, în turul trei și în optimi, doi adversari de calitate, în persoana lui Monfils și a lui Berdych. Federer a zburdat ca o pasăre prin toate meciurile de până acum, ferindu-se, cu excepția partidei cu Groth, de complicații sau de lungiri inutile. Gilles l-a învins pe Roger de două ori până în prezent, dar ambele victorii au venit acum șapte ani, pe hardul din China și Canada. Elvețianul a adunat, de atunci, cinci meciuri câștigate în fața lui Simon. Cei doi nu s-au întâlnit niciodată pe iarbă și este greu de crezut că Gilles va putea să dea din nou lovitura  tocmai pe suprafața preferată a lui Federer.

Citește toate articolele despre Wimbledon 2015 pe pagina dedicată turneului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.