Imediat după finala de dublu de la Londra, Roger Federer a ieşit pe teren, în faţa spectatorilor, pentru a-şi cere scuze deoarece nu poate juca finala la simplu cu Novak Djokovic. Motivul retragerii îl reprezintă o accidentare la spate pe care elveţianul a suferit-o sâmbătă, în tiebreak-ul din setul trei al semifinalei jucate cu Stan Wawrinka. 

Federer Withdrawal 1

Federer a făcut acelaşi anunţ şi pe Facebook: „Îmi pare rău că trebuie să anunţ că nu pot juca finala din această seară împotriva lui Novak. M-am accidentat la spate în meciul de ieri împotriva lui Stan. Sunt foarte dezamăgit şi sper să mă simt mai bine cât de curând. A fost o decizie extrem de dificilă deoarece îmi place să joc la Londra, iar Turneul Campionilor a fost de o importanţă deosebită în cariera mea. Din păcate, problema mea la spate nu îmi permite să joc acum. Sper ca toţi fanii tenisului şi toţi cei implicaţi în acest eveniment să înţeleagă”.

Semifinala jucată de Federer cu Wawrinka a durat aproape trei ore, iar Roger a fost nevoit să salveze patru mingi de meci înainte de a închide partida în tiebreak. Este a treia oară în cariera sa când Federer se retrage înaintea unui meci. S-a mai întâmplat în 2008, la Masters-ul de la Paris, înaintea unui meci cu James Blake, şi în 2012, la Doha, înainte de partida cu Jo-Wilfried Tsonga. Pentru prima oară în istoria Turneului Campionilor, finala nu s-a putut disputa din cauza retragerii unuia dintre cei doi finalişti.

Federer şi Wawrinka urmează să joace în week-end-ul următor finala Cupei Davis împotriva Franţei, la Lille, principala întrebare fiind acum dacă Roger va reuşi să îşi revină până atunci.

Retragerea lui Federer i-a adus lui Novak Djokovic titlul la Turneul Campionilor, pe care sârbul îl obţine pentru al treilea an la rând şi pentru a patra oară în carieră.

În locul finalei dintre Roger şi Nole s-au jucat două meciuri demonstrative, unul de simplu, între Murray şi Djokovic, altul de dublu, între Murray/McEnroe şi Cash/Henman.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.