Serena Williams s-a retras de la Indian Wells înainte de semifinala cu Simona Halep din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Simona merge astfel direct în finală, unde o va întâlni pe Jelena Jankovic, care a învins-o pe Sabine Lisicki în trei seturi.

Serena și-a anunțat retragerea pe contul de Instagram în timpul celui de-al treilea set al semifinalei dintre Jankovic și Lisicki. „Cu 4 luni în urmă am început o călătorie extraordinară pentru a juca la Indian Wells. Nu am visat niciodată că aș putea să fac asta,” a scris Serena. ”Dar nu aș fi fost în stare să realizez acest lucru fără fanii mei. Deși s-a terminat prematur anul acesta din cauza accidentării, trebuie să spun că de-abia aștept să încerc din nou la anul. Mulțumesc tuturor. Vă iubesc atât de mult!”

Simona este la o singură victorie de primul său titlu la un turneu Premier Mandatory, după cele două turnee Premier 5 pe care le are în palmares (Doha 2014 și Dubai 2015). În fața Jelenei Jankovic, Simona are un record de trei victorii consecutive și o înfrângere. Toate cele patru întâlniri de până acum au fost tranșate în trei seturi, singurul meci câștigat de Jelena fiind, de altfel, și primul dintre cele două, la US Open în 2010. În 2014, Simona și Jelena au jucat o singură dată, în optimile de la Melbourne.

Pe tabloul masculin s-au definitivat semifinalele. Roger Federer a trecut lejer de Tomas Berdych, cu 6-4, 6-0, și va juca împotriva lui Milos Raonic, care a înregistrat prima victorie din carieră în fața lui Rafael Nadal, pe care l-a învins cu 4-6, 7-6(10), 7-5. Milos a salvat trei puncte de meci în tiebreak-ul setului doi. În ciuda înfrângerii, Nadal s-a declarat mulțumit de parcursul său de la Indian Wells, spunând: „Am fost capabil să fiu foarte concentrat, să joc cu energie pozitivă timp de trei ore, ceea ce este o veste excelentă pentru mine, pentru că așa am jucat toată cariera mea”.

În cealaltă semifinală, se întâlnesc Novak Djokovic și Andy Murray, într-o reeditare a finalei de anul acesta de la Australian Open, marcată de controversatele declarații făcute de scoțian după meci cu referire la comportamentul lui Nole în timpul setului trei.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.