Ca și anul trecut, Simona Halep a avut onoarea de a juca primul meci de pe Chatrier în prima zi a turneului de la Roland Garros. Îmbrăcată în rochia Y-3 all black, Simona a trebuit să facă față unei adversare care nu s-a lăsat intimidată nici de ocazie, nici de diferența de ranking. Victoria obținută după o oră și un sfert de joc o aduce pe Simona în turul doi. Meciul lui Federer contra lui Falla, care a fost programat imediat după cel al Simonei, a fost controlat de elvețian de la un capăt la altul, singurul incident petrecându-se la sfârșit, când un adolescent din asistență a intrat pe teren cerându-i lui Roger să facă un selfie împreună cu el.

Simona Halep se va întâlni în turul doi cu Lucic-Baroni

Key Facts

  • După meciul câștigat cu 7-5, 6-4 împotriva Evgeniyei Rodina, Simona se va întâlni în turul doi cu Mirjana Lucic-Baroni, care a învins-o anul trecut la US Open în turul trei.
  • Întrebată despre acel meci, Simona a declarat că s-a blocat și că nu mai putea să lovească mingea.
  • Pentru a ajunge în turul doi, Mirjana Lucic-Baroni a trecut de Lauren Davis cu 6-3, 3-6, 6-3. Acesta a fost primul meci câștigat de croată pe tabloul principal de la Roland Garros din 2002 și până în prezent.
  • Despre meciul cu Lucic-Baroni de la US Open, Simona a mai oferit și următoarele comentarii: „Ea a jucat foarte bine în ziua respectivă. A căpătat mai multă încredere după primul set, iar în al doilea a lovit cu forehandul foarte bine. Nu am amintiri foarte bune din acel meci. Dar am sentimentul că am șansele mele de data aceasta. Este un alt meci, o altă zi, așa că mă voi antrena și voi vorbi cu echipa mea despre acest meci ca să vedem cum trebuie să joc de data aceasta. Poate că mă voi uita din nou și la meci.”Simona Halep se va întâlni în turul doi cu Lucic-Baroni
  • Roger Federer a făcut să se ridice câteva –mai multe – sprâncene atunci când a pășit pe teren în outfitul său viu colorat. Unele voci au spus că arată ca un șerbet de fructe, altele au remarcat influențele disco ale anilor ’80, iar altele au spus că ar fi un echipament mai potrivit pentru Rafa. Una peste alta, așa cum spuneam ieri, oricât de riscantă ar fi combinația violet-roz, Federer o face să arate bine.
  • Cât de fabuloasă este cariera lui Roger? Nu mai avem nevoie de statistici ca să spunem cu ochii închiși: „Super fabuloasă!” Dar, dacă tot există statistici, de ce să nu le amintim? Roland Garros 2015 este cel de-al 62-lea turneu de Grand Slam la care participă elvețianul. La rând.
  • În meciul cu Falla, terminat cu scorul de 6-3, 6-3, 6-4, Federer a câștigat 25% din punctele de break (4 din 16). În total, a avut 43 de lovituri direct câștigătoare, dintre care opt ași.
  • La sfârșitul meciului dintre elvețian și columbian, pe stadion a intrat un adolescent care a dorit să își facă un selfie cu Federer. Răspunsul bodyguarzilor a fost extrem de încet. Reacția lui Federer la conferința de presă a fost neechivocă: „I’m not one second happy about it”. Roger a adăugat: „S-a întâmplat și ieri, în timpul antrenamentului. A intrat pe teren și nimic nu s-a întâmplat. În mod normal, vorbesc în numele meu, dar acum voi vorbi în numele tuturor jucătorilor. Nu trebuie să se întâmple așa ceva pentru nici unul dintre noi. Terenul este locul nostru de muncă, ar trebui să ne simțim în siguranță”.

 • Mâine debutează Maria Sharapova (care va juca împotriva Kaiei Kanepi), Andy Murray (contra lui Facundo Arguello) și Victoria Azarenka (joacă împotriva Mariei-Teresa Torro-Fluor).
 • Avem, de asemenea, programate meciuri ale jucătoarelor noastre: Monica Niculescu (contra Carlei Suarez Navarro), Andreea Mitu (vs. Alize Lim), Irina-Camelia Begu (vs. Bethanie Mattek-Sands), Alexandra Dulgheru (vs. Nicole Gibbs).
 • Tot mâine joacă meciuri din primul tur și tinerele speranțe din circuitul masculin, Dominic Thiem (cu Aljaz Bedene), Borna Coric (cu Sam Querrey) și Thanasi Kokkinakis (cu Nikoloz Basilashvili ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.