După ce a câştigat primul turneu pe care l-a jucat în acest an, Simona Halep a plecat la Sydney, unde o aşteaptă prima sa adversară, Karolina Pliskova. Marele absent al lui 2014 din circuitul masculin, Juan Martin del Potro îşi face debutul tot la Sydney. Vorbim despre turneele şi Marile Poveşti ale săptămânii de tenis pe care o avem în faţă în rezumatul de mai jos.

WTA

Apia International Sydney

Prima Mare Poveste a săptămânii este posibilitatea ca Simona Halep să devină singura jucătoare din circuitul feminin care să câştige două turnee consecutive înainte de Australian Open. Aşa cum ştim cu toţii, Simona a obţinut titlul la Shenzen şi este singura din cele trei campioane încoronate în prima săptămână a anului care joacă şi în a doua săptămână. Nici Maria Sharapova, care a câştigat la Brisbane, nici Venus Williams, care a câştigat la Auckland, nu sunt în competiţie în această săptămână.

Simona Halep Sydney Player Party (SMP Images)A doua Mare Poveste în WTA este reapariţia Radwanskăi, care joacă la Sydney primul său turneu din circuit în acest an. Dintre toate mişcările pe piaţa de antrenorat care s-au produs la sfârşitul anului trecut, angajarea Martinei Navratilova de către Aga a fost de departe cea mai spectaculoasă, aşa că toată lumea este curioasă până la ceruri ce va ieşi din combinaţia asta. În Hopman Cup, Radwanska, bronzată, experimentând o nouă nuanţă de păr (care de data asta chiar îi stă bine) a fost imperială, învingând-o pe Serena Williams şi câştigând turneul, alături de Jerzy Janowicz (prima dată în istorie când Polonia pune mâna pe trofeul de la Perth). Aga se află pe jumătatea de tablou a Simonei, cele două putând să se vadă în semifinală, meci care, dacă e să se întâmple, va fi un blockbuster garantat.

A treia Mare Poveste este retragerea Carolinei Wozniacki de la Sydney, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii stângi. Woz, care, după revirimentul din 2014 se instalase ferm pe lista de pretendente la titlul de la Melbourne, a abandonat în meciul cu Barbora Zahlavova Styrcova la 4-6, 1-1. Rămâne de văzut dacă, în urma accidentării, Caroline va putea să participe sau nu la Australian Open.

Draw-ul complet de la Apia International Sydney este aici.

Hobart International 

Anul acesta Hobart se laudă cu un tablou de concurs pe care favorita principală este Casey Dellacqua, dar care include nume cât se poate de interesante din noua generaţie precum Ajla Tomljanovic, Saisai Zheng, Annika Beck şi Zarina Dyas.

Draw-ul complet de la Hobart International este aici.

ATP

Apia International (Sydney, Australia)

Cui i-a fost dor de DelPo? Pâi uriaşul gentil din Tandil este un jucător atât de fain şi un tip atât de ok că lipsa lui de zece luni din circuit nu putea să treacă neobservată. Ba chiar, pe la sfârşitul anului trecut, când cu nefericitul Turneu al Campionilor, lumea a început să suspine adânc după DelPo şi plusvaloarea pe care el o aduce jocului. Se pare că şi lui Juan a început să i se facă dor peste măsură de circuit, aşa că, după cum a declarat pe Facebook, deşi încheietura mâinii stângi (la care s-a operat pe 24 martie anul trecut) încă îl supără, şi-a luat inima-n dinţi şi a zburat la Sydney, pentru a-şi apăra titlul câştigat anul trecut.

Del Potro Sydney ComebackComeback-ul lui Del Potro este, de departe, Marea Poveste a acestei săptămâni în circuitul masculin. Dacă trece de primul meci, pe care-l va juca împotriva lui Stakhovsky, Juan se vede, în meciul următor,  cu favoritul principal Fabio Fognini. Ceilalţi favoriţi sunt, în ordine, David Goffin, Philipp Kohlschreiber, Julien Benneteau, Leonardo Mayer, Pablo Cuevas,  Jeremy Chardy şi Martin Klizan.

Draw-ul complet este aici.

Heineken Open (Auckland, New Zealand)

După retragerea lui David Ferrer, Ernests Gulbis a rămas favoritul principal pe tabloul de la Auckland. Ceilalţi favoriţi sunt Roberto Bautista Agut, Kevin Anderson, Tommy Robredo, Santiago Giraldo, Guillermo Garcia-Lopez, Steve Johnson şi Yen-Hsun Lu.

Draw-ul complet este aici.

Campionii de peste week-end

Simona Halep – Shenzhen

0,,12781~13402152,00

Maria Sharapova – Brisbane

Maria Sharapova Brisbane ChampionVenus Williams – Auckland

Venus Williams ASB ClassicRoger Federer – Brisbane

Roger Federer 1000 winsDavid Ferrer – Doha

David Ferrer Doha ChampionStan Wawrinka – Chennai

Stan Wawrinka Chennai

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.