Scăpată de o potențială semifinală cu Serena, Simona a evitat, în prima săptămână la Wimbledon, jucătoarele de tip big server, dar din turul trei poate da de adversare cu potențial de a deveni incomode. Celelalte jucătoare din România au fost distribuite, fiecare, în alt sfert de tablou. Alexandra Dulgheru este în cel al Serenei Williams, Irina-Camelia Begu în cel al Mariei Sharapova, Monica Niculescu în cel al Simonei, iar Andreea Mitu în cel al Petrei Kvitova.

Iată cum stau lucrurile în fiecare dintre cele patru sferturi de tablou:

Sfertul Serenei Williams

Tabloul feminin de la WimbledonSerena este unanim considerată candidata cu cele mai mari șanse de succes la Wimbledon în acest an. Posibilitatea ca americanca să câștige la rând ultimele patru turnee de Grand Slam și să reușească din nou așa-numitul Serena Slam este foarte mare, spun experții. Istoria recentă (mai exact finala masculină de la Roland Garros) ne-a readus, însă, aminte că nici un trofeu nu este câștigat până nu este câștigat. Așa că Serena va trebui să treacă la treabă, la fel ca toată lumea. Va începe cu un meci împotriva unei jucătoare venite din calificări, Margarita Gasparyan, iar în optimi ar putea să joace cu sora sa, Venus. Pentru nostalgicii meciurilor dintre surorile Williams va fi o ocazie bună de a le mai vedea încă o dată pe cele două jucând una împotria celeilalte într-o competiție oficială. Father Time, așa cum spunea cineva într-un articol, nu așteaptă după nimeni și, deși surorile legendare nu dau semne că ar vrea să se oprească în curând, niciodată nu se știe.

Adversara Serenei în sferturi se va alege dintre Ivanovic/Suarez Navarro/Azarenka/Bencic. Un meci Serena-Vika la Wimbledon, după întâlnirea lor cu cântec de la Roland Garros, ar ține lumea pe jar și ar aprinde călcâiele celor doritori de dramă.

Vorbind despre Azarenka, aceasta ar putea să o aibă ca adversară în turul trei pe Alexandra Dulgheru, care, însă, are un meci complicat în prima rundă contra Kristinei Mladenovic.

Sfertul Mariei Sharapova

Turneul feminin de la WimbledonProbabil că Maria Sharapova nu și-a dorit foarte tare, după exit-ul de la Roland Garros, să se întâlnească prea curând cu Lucie Safarova. Dar drumului Mariei s-ar putea încrucișa din nou cu finalista de la Paris în sferturi la Wimbledon. Sharapova debutează cu o partidă contra wild card-ului local, Johanna Konta, iar în turul trei este posibil să joace împotriva Irinei-Cameliei Begu. Aceasta se vede, în primul tur, cu Daria Gavrilova, împotriva căreia a jucat și a câștigat în 2013, la Nanjing. Cu Sharapova, Irina s-a întâlnit o singură dată, în 2012, la Madrid. A câștigat Sharapova.

În ceea ce o privește pe Lucie Safarova, va fi interesant de văzut cum se va adapta aceasta după parcursul atât de frumos de la Roland Garros. În timpul celor două săptămâni de la Paris, Lucie a cucerit lumea cu jocul ei, cu zâmbetul timid și cu strălucirea din ochi. Anul trecut, Safarova a ajuns la SW 19 până în semifinală, pierdută la Petra, deci are de apărat puncte și orgolii – atât pe cele noi, de la Paris, cât și pe cele de mai an, de la Londra.

Sfertul Simonei Halep

Tabloul feminin de la WimbledonNici un meci nu e ușor și trebuie câștigat. Pe de altă parte, orice analiză a unui tablou de concurs trebuie să opereze cu distincții între meciuri dificile și meciuri mai puțin dificile, altfel nu ar mai fi posibilă. Cu acestea în minte, putem porni la analiza sfertului Simonei. Meciul ei de debut, cu Jana Cepelova se anunță a fi unul mai puțin dificil. Pe Jana, Simona a întâlnit-o la US Open anul trecut și a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1. Pe iarbă, anul acesta, Cepelova a adunat două înfrângeri consecutive. Presupunerea că vom ajunge să vedem un meci între Simona și Monica Niculescu/Monica Puig în turul doi pare, de aceea, destul de sigură. La fel, un meci împotriva Kuznetsovei în turul trei. Svetlana și Simona nu au jucat niciodată pe iarbă, iar Kuznetsova nu va fi niciodată pentru nimeni o adversară prea comodă. Va fi momentul în care este posibil să avem primele mari emoții cu Simona.

Cu Timea Bacsinszky/Sabine Lisicki, posibile adversare în optimi, Simona are un head-to-head combinat de 5-1. Timea nu a învins-o niciodată, Sabine o singură dată, pe vremurile anterioare celor în care Simona a devenit o forță în tenisul mondial. Însă, Bacsinszky a apărut la Roland Garros reinventată, iar jocul ei i-a convins pe mulți că elvețianca promite lucruri mărețe de acum înainte. La rândul ei, Lisicki este Lisicki, drăguța Wimbledonului, iar precauție ar fi cuvântul de ordine atât în ceea ce privește un potențial meci cu ea, cât și cu Timea. În fine, în sferturi, cele mai probabile adversare ale Simonei sunt Wozniacki sau Kerber, două jucătoare a căror principală calitate este probabil disponibilitatea de a lupta până la final. Deci, precauție din nou.

Sfertul Petrei Kvitova

Tabloul feminin de la WimbledonPetra s-a retras, bolnavă fiind, de la Eastbourne, înainte de a apuca să joace vreun meci pe iarbă anul acesta, dar într-un interviu apărut ieri în „The Independent” spune că nu mai are nevoie de astfel de pregătiri pentru că știe că poate să joace excelent pe această suprafață. De asemenea, spune campioana din 2014, speră că se va reface și va fi gata de competiție marți. În teorie, dacă se simte bine, Kvitova nu ar trebui să aibă probleme în primele runde de la Wimbledon. În practică, în ciuda succesului pe care l-a avut aici, Petra este Petra, adică regina inconstanței, și orice se poate întâmpla. Contează mai puțin, așadar, cu cine va juca, ci mai ales în ce stare mentală și fizică se află. În optimi, Kvitova ar putea să se vadă cu Aga Radwanska, care pare să se fi smuls din pasa proastă care o ține de la sfârșitul anului trecut, ajungând în finală la Eastbourne. Head-to-headul dintre cele două este 5-2 pentru Kvitova. Adversarele teoretice ale Petrei în sferturi ar putea fi Makarova/Bouchard/Keys/Cornet.

În acest sfert de tablou se află Andreea Mitu, care va debuta împotriva Olgăi Govortsova, cele două neîntâlnindu-se niciodată până acum.

Tabloul feminin de la Wimbledon se află în versiune completă aici.

Credit foto: AELTC

Leave a Reply

Your email address will not be published.