Roger Federer este la un fir de păr de calificarea în semifinalele Turneului Campionilor după ce a câştigat în două seturi, 6-3, 6-2, meciul împotriva lui Nishikori. Ziua a treia la Londra a adus şi pentru Andy Murray o dispoziţie mai bună de joc, scoţianul reuşind să-l învingă pe Milos Raonic cu 6-3, 7-5.

Joi, Federer şi Murray se vor întâlni în probabil cel mai aşteptat meci din Grupa B, în timp ce Nishikori va juca cu Raonic. Head-to-head-ul Federer – Murray este 11-11, însă ambele meciuri jucate în 2014 au fost câştigate de elveţian. În întâlnirile directe Nishikori-Raonic, conduce japonezul cu 4-1, singura victorie fiind înregistrată de Milos la Wimbledon anul acesta.

Conform scenariilor de calificare pentru jucătorii din Grupa B publicat de si.com, orice alt rezultat joi, în afară de o victorie în două seturi atât pentru Murray, cât şi pentru Nishikori, duce la calificarea automată a lui Federer în semifinale. Toate variantele de scenarii sunt incluse mai jos:

Scenariile de calificare pentru Grupa B

Ziua 3 Recap

Roger Federer d. Kei Nishikori

Un meci în care Federer a mixat din nou în dozele potrivite ofensiva cu defensiva şi în care l-a împiedicat pe Nishikori să îşi realizeze jocul din spatele terenului. Federer a câştigat 79% din punctele jucate cu primul serviciu şi 56% din cele jucate cu al doilea. De asemenea, a salvat trei puncte de break din trei. Nishikori, în schimb, a câştigat 68% din punctele jucate cu primul serviciu şi 46% din cele jucate cu al doilea. A avut de apărat şapte puncte de break, din care a salvat patru.

Andy Murray d. Milos Raonic

După propriile spuse ale lui Milos, încă un meci pe care canadianul l-a pierdut încercând să joace jocul adversarului său. Comparativ cu ceea ce a jucat duminică, Murray s-a trezit şi a redevenit Murray – tipul care poate să exaspereze pe oricine mixând loviturile cu nonşalanţă şi dând în minge din orice colţ al terenului. Milos, care nu s-a putut ajuta suficient de serviciu – a câştigat 70% din punctele jucate cu primul şi doar 48% din cele jucate cu al doilea – a fost în majoritatea timpului outplayed de Andy şi se află în situaţia de a nu fi câştigat încă nici un meci la prima sa participare la Turneul Campionilor.

Ce se întâmplă în Ziua 4

Azi, de la ora 14.00, Tecău şi Rojer joacă împotriva fraţilor Bryan, de la 16.00, Berdych cu Cilic, iar de la 22.00, Djokovic cu Wawrinka.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.