Simona Halep a trecut de Angelique Kerber cu o victorie în trei seturi, care o aduce pentru prima dată în sferturi la Rogers Cup, unde se va întâlni cu Agnieszka Radwanska. La Montreal, faimosul triumvirat – Rafa, Nole, Andy – și-a onorat reputația, fiecare dintre cei trei calificându-se în sferturile de finală cu victorii în două seturi.

Simona – câștigătoare în maratonul cu Kerber


A fost unul dintre cele mai palpitante meciuri din WTA în acest an, iar Simona a reușit să iasă învingătoare (cu 6-3, 5-7, 6-4) din maratonul de aproape două ore și jumătate cu Angelique. Kerber, venită după victoria de la Stanford, a adus pe teren un joc mixat: pe de o parte, în sesiunile de on court coaching, s-a plâns de fiecare dată la antrenorul său de oboseală, declarând la un moment dat că picioarele îi sunt terminate; pe de altă parte, a dezlănțuit, în raliuri, un baraj de lovituri în unghiuri din ce în ce mai spectaculoase și mai improbabile. La acestea, Simona a răspuns cu o răbdare de fier, care i-a permis să găsească momentul oportun fie pentru a închide raliul cu o lovitură câștigătoare, fie pentru a atrage eroarea din partea lui Kerber. Rezultatul a fost un meci spumos, în care lupta pentru supremația în raliuri a ținut capul de afiș.

Pentru Simona, victoria împotriva lui Kerber vine cu o sumă frumușică de aspecte pozitive. A reapărut fluiditatea în joc, care se manifestă în ușurința cu care schimbă direcțiile și încrederea în utilizarea lungului de linie, fie pe backhand, fie pe forehand. A reapărut, de asemenea, calmul care-i câștiga meciuri la Indian Wells și Miami. În meciul cu Kerber, au fost nenumărate momente în care Simona din lunile mai, iunie și iulie ar fi permis ca frustrarea să îi dicteze. Cum a fost atunci când a pierdut un punct de set pe serviciul lui Kerber la 5-3, în setul unu. Însă, Simona de acum nu s-a uitat înapoi și a închis primul set pe propriul serviciu, cu un as. Sau cum a fost în setul doi, când a muncit enorm pentru a reveni de la 2-5 la 5-5, dar nu a reușit să-și păstreze serviciul la 5-6 pentru a trimite setul într-un tiebreak. Însă, Simona nu s-a uitat nici de data asta înapoi, ci a luat-o de la capăt, cu calm, în decisiv. Sau cum a fost în setul trei, când a luat un start bun, conducând cu 2-0, doar pentru a se vedea mai apoi condusă cu 3-2. Însă, nu s-a clintit nici de data asta, profitând de erorile care au dizolvat jocul lui Kerber în game-ul nouă pentru a obține break-ul decisiv. Meciul l-a închis, autoritar, cu un as.

La interviul de după meci, Simona a declarat că se simte foarte obosită, iar efortul și uzura acumulată în meciul cu Angelique ar putea să-și pună amprenta pe sfertul de finală pe care îl va juca în această seară cu Aga Radwanska. Este probabil singurul punct negativ într-o performanță care, altminteri, a amintit de jocul adunat și concentrat al Simonei din primăvară. Pe de altă parte, însă, este pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, mai precis de la optimile de la Stuttgart, când Simona reușește să iasă câștigătoare dintr-o partidă care se decide în trei seturi. Pentru o jucătoare ale cărei succese majore au venit atunci când și-a propus să lupte până la capăt, cu orice preț, acesta este un indicator important.

Azarenka – eliminată de Errani

Victoria Azarenka a oferit surpriza optimilor de la Toronto, după ce a fost eliminată în două seturi de Sara Errani. În schimb, Serena Williams, Ana Ivanovic și Agnieszka Radwanska au mers mai departe.

Sferturile de la Toronto

Arată astfel:

Serena Williams vs. Roberta Vinci

Belinda Bencic vs. Ana Ivanovic

Lesia Tsurenko vs. Sara Errani

Agnieszka Radwanska vs. Simona Halep

Cei trei minunați sunt în sferturi

La Montreal, Rafa l-a învins pe Mikhail Youzhny cu 6-3, 6-3, Nole a avut nevoie de doar 54 de minute pentru a trece cu 6-2, 6-1 de Jack Sock, iar Andy a câștigat cu 6-3, 6-2 meciul cu Gilles Muller.

Sferturile de la Montreal

Arată astfel:

John Isner vs. Jeremy Chardy

Novak Djokovic vs. Ernests Gulbis

Rafael Nadal vs. Kei Nishikori

Jo-Wilfried Tsonga vs. Andy Murray

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.