Scorul între generaţia veche şi generaţia nouă este 1-1 după prima zi de Turneul Campionilor. Roger Federer a răzbunat înfrângerea de la Paris în faţa lui Raonic. În schimb, Kei Nishikori a înregistrat prima lui victorie împotriva lui Andy Murray.

Turneul Campionilor

Roger Federer d. Milos Raonic 6-1 7-6(0)

A fost un meci pe care Federer l-a controlat total timp de un set şi jumătate şi pe care a avut inspiraţia să-l închidă în tiebreak-ul setului doi, înainte ca lucrurile să devină complicate şi Milos să se întindă prea mult. RF a fost din nou în ape bune la serviciu: a câştigat 76% din punctele jucate cu primul şi 61% cu al doilea. Milos a avut un procent de 79% puncte câştigate pe primul serviciu şi 47% cu al doilea.

Cele mai interesante reacţii:

Kei Nishikori d. Andy Murray 6-4 6-4

Şase săptămâni de trudă neîntreruptă prin turnee mari şi mici probabil că şi-au spus cuvântul ieri, când Andy Murray a jucat de toate, mai puţin jocul care îl face pe Andy Murray unul dintre jucătorii de top ai ATP-ului. Scoţianul a părut obosit de la un capăt la altul al meciului, neinspirat în alegerile făcute în punctele critice şi, în general, cu capul undeva în norii de deasupra O2-ului. Kei, în schimb, s-a adunat după un început leneş, şi-a găsit jocul de picioare şi a făcut ravagii cu backhand-ul cross court. Drept pentru care japonezul are un debut de vis la Londra: câştigă primul meci pe care îl joacă la Turneul Campionilor şi totodată înregistrează prima sa victorie la Murray.

Cele mai interesante reacţii:

Finala Fed Cup

Cehia este campioană. Pentru a treia oară în patru ani.

Cehia s-a impus cu 3-1 în finala Fed Cup jucată împotriva Germaniei. Punctul decisiv a fost adus de Petra Kvitova care, în unul dintre cele mai bune meciuri de trei seturi ale acestui an din tenisul feminin, a învins-o pe Angelique Kerber cu 7- 6 (7-5) 4-6 6-4.

„A fost un meci fantastic şi sunt bucuroasă că l-am câştigat”, a spus Kvitova. „A fost un meci cu suişuri şi coborâşuri de la început şi a trebuit să lupt pentru fiecare punct. Poate că am fost pur şi simplu norocoasă la sfârşit. Acum vom sărbători”, a adăugat ea.

Este pentru a treia oară în ultimii patru ani când Republica Cehă câştigă Fed Cup, celelalte două titluri venind în 2011 şi 2012.

Cele mai interesante reacţii:

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.