Prima zi de Wimbledon a venit cu vești bune pentru noi: Florin Mergea și Irina-Camelia Begu au mers mai departe în turul doi. Carla Suarez Navarro a devenit primul upset major de pe tabloul feminin, jucătoarea din Spania fiind eliminată de Jelena Ostapenko. În schimb, favorita numărul unu, Serena Williams s-a calificat în turul doi, după un meci în care numărul unu mondial s-a încurajat frenetic, chiar și pe erorile neforțate ale adversarei. Alexandra Dulgheru a părăsit competiția, fiind învinsă de Kristina Mladenovic cu 6-2, 6-1.

22.18

Lucie Safarova supraviețuiește în fața lui Alison Riske

Nu e tocmai la îndemâna oricui să facă finală la Roland Garros, pentru ca mai apoi să se adapteze rapid pe iarba de la Wimbledon. Right? Așa cum prevedeam, Lucie Safarova a avut de tras în fața lui Alison Riske, rezultatul fiind un meci cât se poate de încărcat de dramă și de suspans. Alison a servit pentru meci la 5-4, în setul doi, iar Safarova părea că va deveni, după Carla Suarez Navarro, al doilea nume de răsunet care va ieși încă din prima zi de pe tabloul feminin. Scenariul, însă, nu s-a întâmplat. Riske și-a cedat serviciul, iar Safarova a reușit apoi breakul care i-a permis să egaleze situația la seturi. Alison a condus și în setul trei, cu 2-0, părând că a trecut peste dezamăgirea pierderii celui de-al doilea set, însă, într-o nouă schimbare de momentum, americanca a început să acuze probleme fizice. Jucând un tenis care începea să semene cu ce a arătat la Paris, Safarova a revenit în decisiv, reușind să închidă meciul după 2 ore și 23 de minute cu scorul de 3-6, 7-5, 6-3.

21.51

Irina-Camelia Begu este în turul doi

Irina se califică în turul doi la Wimbledon cu o victorie în două seturi, 7-6, 6-1 în fața Dariei Gavrilova.

19.32

Hewitt spune la revedere Wimbledonului după un meci maraton de cinci seturi cu Nieminen

Știam cu toții că, dacă e să plece din primul tur de la ultimul Wimbledon pe care îl joacă în carieră, campionul din 2002 nu va pleca fără luptă. Meciul lui Lleyton cu Jarkko a durat aproape patru ore (3 ore și 59 de minute) și s-a terminat cu scorul de 11-9 pentru finlandez în setul cinci. We’ll miss those fist pumps. #ThankYouLleyton.

18.54

Miss Sharapova zdrobește speranțele locale

În primul meci jucat pe iarbă în 2015, Maria Sharapova n-a arătat nici un fel de milă față de britanica Johanna Konta, care a avut prea puține răspunsuri la tenisul iute, furios și agresiv jucat de rusoaică. Maria se califică în turul doi în urma unui meci pe care l-a controlat cu autoritate, câștigându-l cu 6-2, 6-2. 18.10

Florin Mergea și Rohan Bopanna câștigători

Prima veste bună a zilei vine, în ceea ce-i privește pe jucătorii noștri, de la Florin Mergea. Florin și Rohan i-au învins în trei seturi pe adversarii lor din turul unu, Tim Smyczek și Jiri Vesely. 17.13

Novak Djokovic trece în trei seturi de Kohlschreiber

Cine s-a îndoit vreun moment că Nole va reveni și mai motivat după înfrângerea din finala de la Roland Garros? A existat cineva? Novak l-a învins în trei seturi, toate terminate la 4, pe Kohls și și-a sărbătorit victoria ridicând brațele la cer și apoi bătând cu palma, cu drag, gazonul de la Wimbledon.

16.54

Jelena Ostapenko o elimină pe favorita numărul 9, Carla Suarez Navarro

S-a produs primul upset major de pe tabloul feminin de la Wimbledon. Doar 52 de minute i-au trebuit jucătoarei de 18 ani din Letonia, Jelena Ostapenko, pentru a o elimina pe Carla Suarez Navarro în două seturi, 6-2, 6-0. 16.34

Serena Williams se califică în turul doi

S-a terminat meciul dintre Serena Williams și Margarita Gasparyan cu scorul de 6-4, 6-1 pentru lidera mondială. Serena a revenit pentru a câștiga setul unu după ce adversara ei a avut avantaj de un break. Extrem de tensionată pe tot parcursul meciului, Serena a câștigat primul set pe o eroare neforțată a adversarei, fapt care n-a împiedicat-o să celebreze strigând și strângând pumnul. Strigătele de încurajare aproape isterice ale Serenei au continuat și în setul doi, în care lidera mondială a preluat conducerea cu 2-0. La 3-1, Williams a salvat trei puncte de break. Serena a servit pentru meci la 5-1, salvând încă o minge de break. Dominată de forța Serenei, Margarita Gasparyan a oferit totuși un tenis tehnic, curat, cea mai frumoasă lovitură a jucătoarei din Rusia venind  în setul doi, la 1-4, 15-0: un forehand câștigător în lung de linie, executat din alergare și aplaudat la scenă deschisă de lidera mondială.

Citește toate articolele despre Wimbledon 2015 pe pagina dedicată turneului.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.