Monica Niculescu a început excelent meciul cu Timea Bacsinszky, câștigând primul set cu 6-1, însă a pierdut următoarele două seturi cu 5-7 și 2-6. Monica rămâne astfel cu optimi de finală la Wimbledon, cel mai bun rezultat din cariera sa la Grand Slam-ul de la Londra.

18.26

S-au stabilit sferturile de finală feminine

S-au terminat optimile de finală feminine, iar tabloul sferturilor de finală arată astfel:

Serena Williams vs. Victoria Azarenka

Maria Sharapova vs. Coco Vandeweghe

Garbine Muguruza vs. Timea Bacsiznszky

Madison Keys vs. Agnieszka Radwanska

17.47

Monica Niculescu se înclină în fața Timeei Bacsiznszky cu 6-1, 5-7, 2-6

Foarte puțin lucruri se pot comenta despre setul unu. Încurajându-se cu „Haide, Moni!”, Niculescu nu i-a oferit Timeei Bacsiznszky nici o oportunitate de a se dezmetici și de a-i descifra jocul. Foarte stăpână pe ea, încrezătoare la serviciu, jucând variat și agresiv, Monica a realizat break-ul încă din primul game, pentru ca mai apoi să se desprindă la 2-0. În game-urile ce au urmat în primul set, din care Timea nu a câștigat decât unul singur, diferența a fost făcută în mare măsură pe backhand: în timp ce reverul Monicăi a dictat, de nenumărate ori, jocul, backhandul Timeei, în special cel în diagonală, s-a făcut vinovat de o serie de greșeli neforțate.

Ziua a 7-a la WimbledonDinamica meciului a dat semne că se schimbă în game-ul patru din setul doi, când, la 30-15, Timea a punctat cu un backhand în lung de linie câștigător din apropierea fileului, reușind o execuție pe care o căutase, fără succes, pe tot parcursul primului set. A fost momentul de declic pentru jucătoarea din Elveția, care i-a permis  acesteia să depășească frica paralizantă ce-i marcase prestația în setul unu. Pe fondul creșterii jocului lui Bacsiznszky, s-a jucat, în game-ul șapte al celui de-al doilea set, punctul meciului: un duel în forță la fileu în care cele două jucătoare și-au arătat, fiecare, abilitățile tehnice. Acest game se termina cu primul break reușit de Timea în meci. Monica a luptat eroic pentru a obține rebreak-ul care să îi permită să egaleze la 4 și a împiedicat-o pe Timea să își adjudece setul doi atunci când aceasta a servit prima dată pentru a-l închide la 5-4. În game-ul unsprezece, însă, serviciul a trădat-o pe Monica, iar Timea a reușit un break la 0. Servind a doua oară pentru set, la 6-5, Bacsiznszky a reușit să obțină și să convertească un punct de set.

La 1-1 la seturi, Monica a slăbit, din nou, ritmul la serviciu, oferindu-i Timeei oportunitatea de a începe setul trei cu un break. Din ce în ce mai stăpână pe nervii proprii și pe teren, Bacsiznszky s-a desprins la 3-0, oferindu-și ca plasă de siguranță și cel de-al doilea break. Avea să aibă nevoie de aceasta, pentru că Monica s-a mobilizat, realizând rebreakul pentru 1-3. Meciul s-a decis în game-ul cinci, pe serviciul Monicăi, când, după ce a salvat un punct de break, aceasta și-a creat ocazia unui hold pentru 2-3. A fost o ocazie pe care Monica nu a putut-o fructifica, Bacsiznszky obținând și convertind încă un punct de break pentru a se desprinde în decisiv cu 4-1. Cele două jucătoare și-au conservat fiecare serviciul în următoarele trei game-uri, Timea închizând meciul autoritar pe propriul serviciu.

Citește toate articolele despre Wimbledon 2015 pe pagina dedicată turneului.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.