Li Na, despre care s-a speculat de ceva vreme că se va retrage din tenis, a postat pe Facebook o scrisoare în care îşi confirmă retragerea. 

„În sport, ca şi în viaţă, toate lucrurile bune se sfârşesc”, spune Li Na în respectiva scrisoare, declarând că 2014 a fost unul dintre anii cei mai importanţi din cariera sa, dar şi unul plin de momente dificile, unul dintre acestea fiind confruntarea cu inevitabilul – retragerea din tenisul profesionist.

„Decizia de a renunţa la tenis a fost mai dificilă decât să câştig şapte meciuri la rând în arşiţa din Australia”, continuă Li Na, făcând referire la titlul obţinut anul acesta la Melbourne. „Au trecut câteva luni sfâşietoare la finalul cărora am decis că accidentările mele cronice nu îmi vor mai permite niciodată să fiu jucătoarea de tenis care pot să fiu. Renunţarea la tenis, cu efect imediat, este decizia corectă pentru mine şi familia mea”.

Li_Na_at_the_2009_US_Open_02

Problemele la genunchi, continuă Li Na, i-au marcat cariera şi uneori chiar i-au „confiscat viaţa”. După patru intervenţii chirurgicale – trei la genunchiul drept şi una, ultima, la genunchiul stâng – corpul „o roagă să oprească biciuirea”. „Tenisul”, adaugă ea, „este prea competitiv, prea bun, ca să nu joci la 100% din capacitate”.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Li Na spune că intenţionează să deschidă, împreună cu IMG, o academie de tenis care va oferi burse jucătorilor şi jucătoarelor în formare. De asemenea, pe plan personal, îşi doreşte să aibă o familie, să reviziteze locurile unde cariera de jucătoare profesionistă a purtat-o şi „să vadă lumea printr-o pereche nouă de ochi”.

Li Na a câştigat în cariera sa două titluri de Grand Slam, primul la Roland Garros în 2011, cel de al doilea la Australian Open, în 2014. Cel mai înalt loc pe care chinezoaica l-a ocupat în ierarhia mondială a fost numărul doi.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.