Cine suntem

Bine ai venit pe livingtennis.ro! Numele meu este Dana-Maria Dogariu şi sunt editorul acestui site.

Dacă vrei să ştii mai multe despre noi, ar trebui să încep prin a-ţi spune că livingtennis.ro este rezultatul unor ani buni de căutări al căror miez a fost întotdeauna întrebarea: „Ce aş putea face eu, o modestă spectatoare, pentru acest sport atât de frumos şi cum?”

Răspunsul a venit destul de târziu, dar a fost clar. Singurul lucru pe care l-aş putea face este să determin şi alţi oameni să înceapă să cunoască tenisul şi să îl îndrăgească. Iar singurul mijloc prin care aş putea face acest lucru este să fac un site despre tenis ca o experienţă trăită, extrem de personală şi de frumoasă.

Tenisul trăit, aşa cum îmi place să numesc această experienţă, este ceva mai mult decât tenisul comentat, analizat, explicat şi consumat. Tenisul trăit se află la intersecţia unei sume de experienţe, printre care  aceea de spectator, de telespectator, de cititor, de călător şi, în general, de minte care gândeşte pentru sine. Tenisul trăit este, de asemenea, o sumă de emoţii, care cuprinde orice, de la bucuria pe care o simţi în faţa unei execuţii extraordinare până la sufocarea pe care ţi-o produce eşecul favoriţilor tăi. Este, deopotrivă, curajul de a recunoaşte, cu fruntea sus, că jucătorii tăi preferaţi nu au fost, la un moment dat, cei mai buni, şi slăbiciunea de a plânge atunci când ei s-au dovedit a fi cei mai buni.

Tenisul trăit sunt fluturaşii din stomac atunci când lucrurile se aşază bine, când soarele apune peste terenuri după o zi splendidă, când o cupă se află în fine în braţele cui ţi-ai dorit. La fel de mult, este obida după o zi în care meciurile au fost amânate, din cauza ploii, deşi tu ai venit special de la mii de kilometri distanţă ca să le vezi. Este revolta care te cuprinde când unul dintre jucători se retrage, deşi ai plătit bani buni pe bilete, bani care nu ţi se vor returna niciodată.

Tenisul trăit estre televizorul închis atunci când presiunea este de nesuportat. Televizorul deschis atunci când cei care te iubesc cel mai mult te sună ca să-ţi spună că s-a terminat. Cu bine. Poate că, în primul rând, tenisul trăit este familia care se amuză de frământările şi lamentările tale, dar care se te susţine indiferent de forma în care îţi manifeşti pasiunea pentru acest sport. Tenisul trăit este cel mai frumos tip de tenis pe care îl cunosc.

Scopul livingtennis.ro este, prin urmare, să vorbească despre acele lucruri despre care contează în tenis şi despre care poate că nici nu ştiai că te interesează până acum. De aceea, vom aduce în faţa ta analize, comentarii şi ştiri despre tenis, încercând întotdeauna să ne dăm silinţa ca ele să fie cât mai bune, însă fără să uităm nici o clipă că vorbim despre un joc. Adică despre ceva care ar trebui să ne aducă bucurie, nu încrâncenare, şi dorinţa de a include pe toată lumea, nu exclusivisme. Deşi ne place să fim mereu pe fază atunci când un eveniment se petrece, scopul Living Tennis va fi întotdeauna să se aplece cu precădere asupra poveştilor care rămân în memoria noastră mult după ce un meci se va fi jucat şi un turneu se va fi terminat.

Acestea fiind zise, vă doresc sa vă bucuraţi citindu-ne site-ul pe cât de mult ne bucurăm noi, toţi cei care contribuim într-un fel sau altul la el – Ionuţ, Costel, Mihai şi subsemnata – creându-l.

11.04.2014

Dana-Maria Dogariu