Drumul lui Rafa către al nouălea titlu la Roland Garros pare destul de complicat, la prima vedere. Încă din turul doi, este posibil ca el să dea ochii cu omul care se antrenează cărând buşteni în spate, revelaţia anului, învingătorul lui Wawrinka la Madrid, Dominic Thiem. Dacă Rafa trece de potenţiala întâlnire cu Thiem, este foarte probabil să joace, în runda următoare, cu o altă tânără speranţă, Vasek Pospisil. Mai departe, în optimi, am putea avea un meci frumos, cu Tommy Haas. În sferturi, este posibilă o întâlnire cu David Ferrer sau Grigor Dimitrov. Bulgarul are şi el un început greu la Roland Garros, în primul tur fiind programat să joace împotriva lui Ivo Karlovic.

În celălalt sfert de tablou din jumătatea lui Rafa, Wawrinka pare a avea viaţă uşoară până în optimi, unde îl aşteaptă un potenţial meci cu Fognini. Andy Murray se află, şi el, în această parte de tablou, iar viaţa lui pare şi ea destul de liniştită în primele runde. O partidă contra lui Wawrinka, în sferturi de finală, ar avea toate ingredientele să se transforme într-o adevărată delicatesă.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Federer, aflat în cealaltă jumătate de tablou, cu Djokovic, n-ar avea, în teorie, nici el, multe motive de îngrijorare până în sferturi. Roger joacă primul meci împotriva lui Lucas Lacko, iar apoi va da ochii cu câştigătorul unei partide dintre doi jucători veniţi din calificări. Primul test serios pentru Roger vine de-abia în sferturi de finală, când ar putea să joace împotriva lui Tomas Berdych.

În ultimul sfert de tablou, cel al lui Djokovic, sârbul nu pare a avea prea multe motive de îngrijorare până în optimi, când ar putea să joace cu Jo Wilfred Tsonga. Dacă nu se produce vreun upset, Nole ar juca sfert de finală împotriva lui Raonic, favorit 8. Acesta, însă, are parte, încă din primul tur, de un meci care se anunţă a fi dificil, împotriva lui Kyrgios.

Foto: Federaţia Franceză de Tenis

Leave a Reply

Your email address will not be published.