În ATP, începe US Open Series, cu turneul de la Atlanta. În acelaşi timp, turneele de 250 de puncte pe zgura europeană o dau înainte în Elveţia şi Croaţia. În WTA, săptămâna asta se joacă în Azerbaidjan şi China.

BB&T Atlanta Open

Dă startul la cele cinci săptămâni de tenis disputat pe hardul nord-american înainte de US Open. Isner, favoritul numărul unu la Atlanta, este şi deţinătorul titlului, iar în 2011 şi 2010 a fost finalist, pierzând de fiecare dată în faţa lui Mardy Fish. Anderson, finalistul de anul trecut, este favoritul numărul doi. Monfils pleacă din poziţia de favorit numărul trei, iar campionul de la dublu masculin de la Wimbledon, Pospisil, favorit numărul patru, joacă pentru prima dată la Atlanta.

Crédit Agricole Suisse Open Gstaad

Victor Hănescu (campion la Gstaad în 2008) debutează în turul unu împotriva lui Juan Monaco, în timp ce Draganja/Mergea, favoriţi numărul doi pe tabloul de dublu, îşi încep campania împotriva perechii Meffert/Philipp. Deţinătorul titlului, Youzhny, se reîntoarce pentru a noua oară la Gstaad, în timp ce Armada este reprezentată de Granollers (care a câştigat aici în 2011) şi Verdasco (finalist tot în 2011). Numărul 55 mondial, tânăra speranţă Dominic Thiem, participă pentru prima dată la turneul elveţian.

Vegeta Croatia Open Umag

Cei care vor mai mult Alexander Zverev nu au de ce să sufere. Alex is back la Umag. Săptămâna trecută, puştiul de 17 ani din Hamburg făcea ravagii printre jucătorii de pe tabloul principal de la…Hamburg. Twitterul tenisistic a luat foc de câte statistici cu adolescenţi de 17 ani s-au scos repede la înaintare, iar ATP-ul le-a preluat repejor pentru a croi puştiului o prezentare. Din care aflăm că: la 17 ani, 4 luni, Alex a înregistrat prima victorie într-un meci ATP, în turul unu la Hamburg împotriva lui Haase (fapt nemaivăzut de pe vremea adolescenţei lui Dimitrov, care, la 17 ani, îl bătea pe Berdych în turul întâi la Rotterdam). După care, Zverev l-a învins pe Youzhny în turul doi (un tip de 17 ani care să bată un adversar de Top 20 nu se mai întâmplase de pe vremea lui Gasquet, acesta învingându-l hăăăăt în 2004 pe numărul 11 Massu, în turul întâi la Oeiras). A venit rândul lui Giraldo, al cărui scalp a fost luat de Alex în turul trei. Şi a venit rândul comparaţiei cu Nadal – Zverev devenea, după Nadal, primul jucător de 17 ani care a ajuns în sferturile unui turneu de 500 ATP. Şi tot aşa. Alex a ajuns până în semifinală, unde David Ferrer i-a administrat un 6-0,6-1 scurt. Însă lumea tenisului mai are un adolescent la care să se uite cu interes, iar analiştii cei mai tari au zis că omul este the real deal.

La Umag, Zverev joacă în turul întâi cu Albert Montanes. Dacă trece de el, va avea de dat un test afurisit în toate accepţiunile cuvântului, căci va da ochii cu Fabio, favoritul numărul unu al turneului. The local boy, Cilic, şi the old fox, Robredo, sunt şi ei la Umag.

Baku Cup

Sorana Cîrstea este principala favorită la Baku, în timp ce Elina Svitolina, deţinătoarea titlului, este favorita numărul doi. Campioana la dublu de la Bucureşti, Alexandra Cadanţu, este şi ea pe tabloul principal. Toto acolo o găsim pe Alexandra Dulgheru. Alte favorite: 3 – Magdalena Rybarikova, 4 – Kurumi Nara, 5 – Bojana Jovanovski, 6 – Yvonne Meusburger, 7 – Heather Watson şi 8 – Jana Cepelova. Alexandra Cadanţu joacă şi la dublu, alături de Katarzyna Pitter. Adversarele lor din primul tur sunt Raluca Olaru şi Shahar Peer.

Zhonghong Jiangxi International Women’s Open

Un eveniment WTA 125K, cu un tablou plin, bineînţeles, de chinezoaice, pe care primele două favorite sunt, bineînţeles, tot chinezoaice: Peng Shuai şi Zheng Jie.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.