Victoria Azarenka a câștigat finala de la Indian Wells împotriva Serenei Williams în două seturi, 6-4, 6-4. Grație acestei victorii, Azarenka se reîntoarce în Top 10, ea ocupând de luni locul 8 în ierarhia WTA.

Este al doilea trofeu obținut de Vika la Indian Wells și cel mai important câștigat de ea de la finala Australian Open din 2013. Pentru Serena, este a doua oară în carieră când pierde două finale la rând, același lucru întâmplându-se în 2004. Williams continuă șirul înfrângerilor suferite în meciuri cu miză mare, după exit-ul de la US Open 2015, în semifinala jucată contra Robertei Vinci, și finala pierdută la Australian Open, anul acesta, cu Angelique Kerber.

Vizibil emoționată, părând că abia poate să își stăpânească lacrimile, lidera mondială a ținut un discurs succint la festivitatea de premiere, primind ovații la scenă deschisă din partea audienței. „Știu cât de emoționant a fost pentru tine să te întorci aici, ai inspirat atât de mulți oameni cu angajamentul tău față de tenis”, a declarat Victoria în timpul discursului său, referindu-se la decizia Serenei de a reveni la Indian Wells după o pauză de paisprezece ani. „Ești o competitoare extraordinară. Ai schimbat jocul nostru. Sincer, dacă nu existai tu, nu aș fi muncit atât de asiduu pentru a deveni mai bună. Îți mulțumesc din toată inima mea”, a continuat Azarenka.

Bielorusa a condus de la începutul până la sfârșitul meciului, într-o finală marcată de nervozitatea Serenei și de numeroasele erori neforțate comise de lidera mondială. Azarenka a avut nevoie de un singur break, realizat chiar la debutul partidei, pentru a câștiga primul set. În cel de al doilea, jocul a curs similar în primele două game-uri: Serena și-a pierdut serviciul, iar Vika a consolidat pentru a conduce cu 2-0. Retururi lungi, plasate chiar lângă linia din spatele terenului, i-au adus Victoriei, în game-ul următor, și cel de al doilea break din setul secund, moment în care Serena a spart două rachete, una dintre ele încă nescoasă din plastic, lidera mondială fiind penalizată cu un punct.

La 5-1 pentru Azarenka, Serena a reușit un hold, forțând-o pe bielorusă să servească pentru meci. Beneficiind de două duble greșeli ale Vikăi, Serena a realizat primul și singurul său break din finală (în total, Williams a avut 12 astfel de oportunități), consolidându-l apoi cu un game autoritar pe propriul serviciu. Servind a doua oară pentru meci, Azarenka a salvat două puncte de break, închizând partida în mai puțin de o oră și jumătate de joc.

Victoria Azarenkăi la Williams vine după cinci meciuri la rând pierdute de ea în fața Serenei, inclusiv trei partide dramatice, în trei seturi, jucate anul trecut, la Madrid, Roland Garros și Wimbledon. Grație meciului câștigat la Indian Wells, Vika ajunge să dețină un record unic, fiind singura jucătoare care are la activ patru finale câștigate în fața Serenei Williams.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.