Novak Djokovic își păstrează impecabil recordul la Australian Open, înregistrând a șasea victorie din tot atâtea finale jucate la Melbourne. Sârbul l-a învins pe Andy Murray cu 6-1, 7-5, 7-6, ajungând astfel la un total de 11 titluri de Grand Slam. Nole îi egalează, la numărul de Grand Slam-uri câștigate, pe Bjorn Borg și Rod Laver.

„Trebuie să îmi arăt din nou prețuirea pentru Andy și echipa sa,” a spus Nole la festivitatea de premiere. „Ești un mare campion și un bun prieten. Sunt sigur să în viitor vei avea multe alte oportunități să lupți pentru acest trofeu”, și-a continuat discursul numărul unu mondial. Andy Murray se află la a cincea finală pierdută la Australian Open, după ce a înregistrat alte patru înfrângeri în ultimul act alt al turneului. În 2010, scoțianul a fost învins de Roger Federer, în timp ce în 2011, 2013 și 2015, el a fost învins, ca și astăzi, de Novak Djokovic.


Nole a ținut, de asemenea, să îi adreseze câteva cuvinte lui Andy în legătură cu evenimentul cel mare pe care Murray îl așteaptă: nașterea primului său copil. „De asemenea, aș vrea să vă urez, ție și lui Kim, ca bebelușul să se nască sănătos și sper că veți experimenta un sentiment unic, așa cum nu ați mai experimentat niciodată, deoarece asta ni s-a întâmplat mie și nevestei mele”, a spus numărul unu mondial.

La rândul său, Andy Murray a menționat în discursul său, importanța sprijinului pe care l-a primit din partea soției sale în timpul Grand Slam-ului australian, dar nu înainte de a mulțumi echipei care se află în jurul său: „Am sentimentul că am mai fost în această situație înainte”, și-a început Andy discursul cu o glumă. „Aș vrea să îl felicit pe Novak pentru cele șase titluri la Australian Open, este o realizarea incredibilă. Aș vrea să îi mulțumesc echipei pentru că m-a adus în această situație. Îmi pare rău că nu am putut face mai mult în această seară. Au fost câteva săptămâni dure pentru mine, din perspectiva a ceea ce s-a întâmplat în afara terenului, și vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-ați acordat. În cele din urmă, aș vrea să îi spun soției mele, Kim, că a fost extraordinară în ultimele două săptămâni. Mulțumesc pentru tot sprijinul. Mă voi urca în primul avion către casă”.


Finala de la Australian Open, care i-a avut protagoniști pe aceiași jucători ca și anul trecut, a început cu un prim set dominat copios de Novak Djokovic. Sârbul s-a desprins la 5-0, pe fondul unui joc extrem de slab din partea lui Murray, care nu a reușit să se adune decât în game-ul șase, pe care l-a câștigat pe propriul serviciu, evitând astfel un bagel. În setul doi, mult mai disputat, sârbul a obținut break-ul decisiv în game-ul unsprezece, în care a câștigat un raliu de 36 de lovituri. Andy s-a ținut aproape de Nole și în setul trei, revenind după ce a fost condus cu un break, însă două duble greșeli făcute de scoțian a pecetluit soarta tiebreak-ului, câștigat de Nole la 3.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.