Trei meciuri în care apar jucătoare din România sunt programate astăzi la Wimbledon. Simona Halep începe turneul împotriva Janei Cepelova, pe care a mai întâlnit-o o singură dată și a învins-o anul trecut, la US Open. Debutul Simonei la Wimbledon 2015 se va produce pe Terenul 1, după încheierea meciului dintre Thomaz Bellucci și Rafael Nadal. Adversara ei se va alege dintre două Monici: Monica Puig și Monica Niculescu, care vor juca în penultima partidă programată pe terenul 9. Andreea Mitu se va duela pentru un loc în turul următor cu Olga Govortsova, meciul lor fiind ultimul care se va juca pe Terenul 4.

Pe Centralul de la Wimbledon au fost programați astăzi campioana în exercițiu, Petra Kvitova, care își începe apărarea titlului împotriva olandezei Kiki Bertens, Roger Federer, care joacă împotriva lui Damir Dzumhur, și Andy Murray, al cărui adversar va fi Mikhail Kukushkin.

Rafael Nadal va juca, așa cum spuneam, împotriva lui Thomaz Bellucci pe Terenul 1, înaintea meciului Simonei, ultimul meci programat pe acest teren fiind cel dintre Tomas Berdych și Jeremy Chardy.

Alte meciuri cu potențial din Ziua a 2-a

Sergiy Stakhovsky vs. Borna Coric, meci programat al doilea pe Terenul 10

Vă mai amintiți, desigur, meciul epic dintre Sergiy și Borna de la București, nu? Coric a câștigat atunci în trei seturi, ultimele două decise la tiebreak. Bucuria lui Borna a fost imensă: tânărul croat își luase revanșa după ce fusese învins acasă la el, la Zagreb, de Stakhovsky. Acum a venit momentul ca cei doi să se confrunte la Wimbledon. Sergiy are de partea lui amintirea acelui moment unic în care l-a învins pe Federer, în 2013. Borna are de partea lui ambiția și tinerețea. Ar trebui să fie fun.

Ernests Gulbis vs. Lukas Rosol, meci programat al treilea pe Terenul 19

N-a fost un an prea bun nici pentru letonul cu gură mare, nici pentru cehul cu serviciu bubuitor. Ernie a plecat anul trecut încă din turul doi la Wimbledon. Lukas așijderea. În meciul dintre două temperamente vulcanice, va fi interesant de văzut care dintre cei doi își va ține mai bine capul pe umeri.

Timea Bacsinszky vs. Julia Goerges, teren încă nestabilit

Timea a jucat grozav la Roland Garros, iar jocul ei pare a avea acele calități care să îl facă ușor de translat de pe pulberea roșie pe iarba verde. Este elvețianca capabilă să susțină în continuare, la Londra, nivelul de tenis pe care l-a jucat la Paris?

Programul complet pentru Ziua a 2-a la Wimbledon 2015 este aici.

Citește toate articole despre Wimbledon 2015 pe pagina dedicată turneului

Leave a Reply

Your email address will not be published.