Flavia Pennetta a câștigat trofeul de la US Open cu o victorie în două seturi, 7-6, 6-2, împotriva Robertei Vinci. Flavia a anunțat, la festivitatea de premiere, că se retrage din tenis. Ca rezultat al titlului de la New York, ea va urca de luni pe locul 8 în ierarhia mondială. Pennetta este prima jucătoare din Italia care reușește să câștige titlul la US Open și, la 33 de ani, cea mai în vârstă jucătoare care obține primul titlu de Grand Slam din carieră.

Roberta Vinci - Flavia Pennetta Women's Singles - FinalDecizia Flaviei de a renunța la tenis, anunțată la sfârșitul interviului de la festivitatea de premiere, a venit ca o surpriză pentru toată comunitatea internațională de tenis, însă în cadrul unui interviu acordat Eurosport, Pennetta a clarificat că nu este vorba de o hotărâre spontană, ci de una pe care a luat-o cu o lună în urmă și că va continua să joace până la sfârșitul acestui an.

În ciuda faptului că s-a terminat în două seturi, nu a fost o finală ușoară pentru Pennetta, care a părut, la începutul meciului, destul de încordată. Cu o tactică concentrată pe atacuri asupra backhandului lui Vinci, Flavia a reușit să se desprindă pentru prima dată în setul unu la scorul de 2-2, când a beneficiat de șase puncte de break, înainte de a-l converti pe al șaptelea. Însă Vinci s-a ținut aproape, cu un hold pentru 3-4, iar în game-ul opt învingătoarea din semifinale a Serenei a făcut rost de un punct de break cu un passing shot câștigător cu backhandul în diagonală. Profitând de un serviciu doi firav al Pennettei, Roberta și-a adjudecat game-ul, restabilind egalitatea la 4.

Nici una dintre finaliste nu și-a mai cedat serviciul în setul unu, care s-a decis la tiebreak. Și de data aceasta, Flavia s-a desprins prima, cu un minibreak la scorul de 2-2, însă Vinci a revenit pe fondul unui joc prea conservator al adversarei. Nu a fost o revenire de durată, forehandul Robertei cedând în restul tiebreakului, pe care Pennetta l-a închis cu un service winner.

Flavia a început setul doi luând conducerea cu 4-0, dar Roberta a ripostat în game-ul cinci, convertind, cu un joc încrezător la fileu, al doilea punct de rebreak de care a beneficiat. Vinci a câștigat și game-ul următor, însă la scorul de 5-2 pentru Pennetta, și-a cedat serviciul la 0.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.