ATP

bet-at-home Open
Turneul de 500 de puncte de la Hamburg se laudă cu un tablou de concurs alcătuit din 48 de jucători la simplu şi 16 perechi la dublu. Tot de laudă pentru turneul de la Rothenbaum Tennis Center este şi acoperişul retractabil deasupra stadionului central, care are o capacitate de 13 200 de spectatori.

Hamburgul a avut nume mari care i-au trecut pragul, precum şi meciuri fabuloase. Anul ăsta sunt acolo Ferrer, Seppi, Brown, Dolgopolov, Kohlschreiber, Simon, Rosol, Robredo şi Thiem. În proba de dublu concurează şi perechea Draganja/Mergea.

Claro Open Colombia
Turneul de la Bogotá a fost creat prin vânzarea turneului de 250 de puncte de la Los Angeles către IMLA de Colombia. Ediţia inaugurală a fost câştigată anul trecut de Ivo Karlovic. Acesta s-a reîntors în 2014 pentru a-şi apăra titlul şi este favorit număr doi. Alţi favoriţi: Gasquet (1), Pospisil (3), Stepanek (4).

WTA

Collector Swedish Open
Serena Williams, deţinătoarea trofeului, nu a mai mers până la urmă la Bastad, ceea ce în teorie reprezenta o mare oportunitate pentru celelalte favorite. Doar că, învingătoarea Serenei la Wimbledon, Alize Cornet, a fost eliminată încă din primul tur. La fel Shvedova, cât şi reprezentantele noastre, Begu şi Cadanţu. Încă sunt pe tablou jucătoare precum Kaia Kanepi şi Julia Goerges care, dacă prind o săptămână bună, pot juca tenis solid şi lua trofeul acasă.

TEB BNP Paribas Istanbul Cup
TEB BNP Paribas Istanbul Cup s-a jucat ca atare din 2005 până în 2010, după care a luat o pauză cauzată de găzduirea, la sfârşit de an, a WTA Championships. Anul ăsta se reîntoarce ca şi eveniment de categoria International.

Toată atenţia este focalizată pe Wozniacki, care ar avea mare nevoie să câştige un turneu. Knapp, Peer, Koukalova, Mladenovic, Schiavone, Konjuh sunt alte nume prezente pe tablou. Alexandra Dulgheru joacă în turul doi împotriva finalistei de la Bucureşti, Roberta Vinci. Din păcate, Raluca Olaru / Shahar Peer au fost învinse în turul întâi de Yuliya Beygelzimer / Olga Savchuk.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.