Stan Wawrinka este noul campion la Roland Garros.

Elvețianul l-a învins pe Novak Djokovic în patru seturi, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4. Stan a ajuns la două turnee de Grand Slam câștigate. Novak rămâne fără nici un titlu câștigat la Grand Slam-ul de la Paris.

Djokovic a condus cu 1-0 la seturi și a părut să fie aproape de o revenire în setul patru, în care a avut un avantaj de 3-0.

Setul întâi a mers încet, dar sigur, în direcția sârbului. La 3-3, pe serviciul elvețianului, Djokovic a reușit să se desprindă la 30-0, iar un backhand ratat al lui Wawrinka i-a oferit un punct de break. O dublă greșeală a lui Stan a consfințit break-ul lui Nole, care a ținut de avantajul obținut și a închis setul pe propriul serviciu.

Setul doi s-a desfășurat după un scenariu complet diferit. Stan a început să pună presiune pe serviciul sârbului, acesta fiind nevoit să salveze puncte de break în fiecare dintre game-urile în care a fost la serviciu. Servind ca să rămână în set, Djokovic s-a confruntat din nou cu un punct de break pe care elvețianul l-a capitalizat în urma unui raliu.

Dominația lui Stan a continuat în setul trei, în care sârbul a avut probleme cu serviciul unu. În game-ul șase, arătând din ce în ce mai obosit, Nole și-a cedat din nou serviciul. Sârbul a încercat să închidă punctul cu un drop shot pe care, însă, Wawrinka l-a ajuns și l-a returnat în terenul lui Nole cu un voleu câștigător. A fost suficient ca elvețianul să se desprindă și în setul trei, pe care l-a câștigat cu un hold la 0.

Revenirea lui Djokovic, care a părut posibilă după ce acesta a preluat conducerea cu 3-0 în setul patru, s-a negociat în game-urile opt și nouă. Condus cu 4-3, Wawrinka a salvat trei puncte de break. În game-ul următor, beneficia el de un punct de break, pe care-l convertea după un raliu câștigat cu un forehand în lung de linie devastator.

Stan a închis meciul pe propriul serviciu, la a doua oportunitate.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.