Angelique Kerber este campioană la Australian Open cu o victorie în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, în fața Serenei Williams. Kerber, care va urca pe locul doi mondial, este la primul titlu de Grand Slam din carieră. Williams rămâne cu 21 de trofee de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Steffi Graf.

Citește si: Cele cinci nuanțe ale victoriei lui Angelique Kerber la Australian Open.

„Serena, ești o inspirație, o persoană incredibilă, felicitări pentru ceea ce ai reușit deja”, a spus Kerber la festivitatea de premiere, recunoscând sportivitatea lui Williams, care o felicitase pentru victorie imediat ce ultimul punct al meciului a fost jucat. „În primul tur, a trebuit să salvez punct de meci și eram deja cu un picior în avionul de Germania”, și-a continuat discursul Angelique. „Mi s-a dat o a doua șansă și am profitat de ea. Visul meu a devenit azi realitate. Întreaga mea viață am muncit din greu, iar acum sunt aici și pot spune că sunt campioană de Grand Slam. Am cea mai bună familie, cea mai bună echipă din lume. Mă bucur cu adevărat de acest moment. Mulțumesc foarte mult. Acestea au fost cele mai bune două săptămâni din viața mea, din cariera mea. Am avut pielea găină cât timp am jucat. Ne vedem la anul”.


La rândul său, Serena, care și-a văzut, pentru al doilea Grand Slam consecutiv, amânat visul de a egala recordul de 22 de titluri la turneele majore deținut de Steffi Graf, a declarat că s-a bucurat de această finală. „Mulțumesc pentru această seară, a fost un meci mare. Angie, felicitări, ai jucat atât de bine, meriți cu adevărat această victorie, sper să te bucuri cu adevărat de acest moment. Aș vrea să mulțumesc echipei mele și, bineînțeles, publicului. M-am bucurat de toată această experiență, așa că vă mulțumesc foarte mult”.


Kerber a luat inițiativa în meci încă de la debutul partidei, reușind primul break la 3-3. Fără a se putea baza pe primul serviciu, Williams nu a putut recupera game-ul cedat. În setul doi, la 1-2, Kerber a jucat un game slab pe propriul serviciu, permițându-i Serenei să îi facă un break la 0. Regăsindu-și timing-ul în lovituri și obținând mai multe puncte în duelurile duse pe backhandul lui Kerber, Williams a rămas la conducerea setului doi până la sfârșit. Angelique a preluat conducerea în decisiv cu 2-0, dar nu a putut consolida breakul. A reușit o nouă desprindere în game-ul șase, cel mai lung al meciului, la al cincilea punct de break. Servind pentru meci, Kerber s-a văzut din nou în situația de a-și ceda serviciul. La 5-4, însă, Angelique a beneficiat de un punct de meci pe serviciul Serenei, convertit după un voleu greșit al americancei.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.