Timp de o lună, schimbăm culoarea tenisului. Trecem pe verde, iar primele popasuri le facem la Londra, Halle și Birmingham.

Aegon Championships

Părăsit de Nadal în ultimii doi ani, turneul din superbul club Queen’s a reușit să aducă anul ăsta un tablou de concurs încărcat cu nume care de care mai tari. Pe lângă Andy Murray, care își face debutul alături de noua lui antrenoare, Amelie Mauresmo, (jos pălăria în fața deciziei lui Andy), își vor testa skill-urile pe iarba de la The Queen’s Club și Berdych, Tsonga, Dimitrov, Cilic, Gulbis și Wawrinka. Ce e frumos e că fiecare dintre sus numiți are ceva de demonstrat după turneul de la Roland Garros. Stan că poate deveni, din nou, for real, Gulbis că rămâne for real, Cilic că poate câștiga din nou, Dimitrov că Londra îi priește mai bine decât Parisul.

Draw-ul e aici

Gerry Weber Open

Dor de un meci Nadal-Federer? Se poate întâmpla la Halle, unde spaniolul este favoritul numărul unu, iar Federer numărul doi. În ciuda faptului că este extrem de obosit după finala de la Roland Garros și că genunchii și spatele nu sunt ok, Nadal a decis că vrea să încerce să facă un sezon bun pe iarbă anul ăsta, mai ales după catastrofalele sezoane din 2012 și 2013. Așa că a zburat luni de la Paris direct în Germania. Federer era deja acolo, având de apărat titlul de anul trecut. Dacă va câștiga și această ediție, va ajunge să dețină nu mai puțin de șapte titluri la Halle. Elvețianul debutează împotriva interesantului portughez Sousa, în timp ce Nadal îl primește în dar pentru meciul de start pe exoticul Dustin Brown. Pe jumătatea de tablou a spaniolului se află și Milos Raonic, iar pe jumătatea lui Federer Kei Nishikori.

După performanța de la Paris, unde au jucat semifinală, Florin Mergea și Marin Draganja au decis să meargă și ei la Halle. Primii lor adversari sunt Christopher Kas și Philipp Kohlschreiber.

Draw-ul e aici.

Aegon Classic

Lovit de retrageri ale mai multor jucătoare care au făcut o figură bună la Roland Garros (printre ele Eugenie Bouchard), turneul de la Birmingham merge mai departe cu Ana Ivanovic în frunte. Mai sunt prezente Sloane Stephens, Yanina Wickmayer, Virginie Razzano și Alexandra Cadanțu.

Draw-ul e aici.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.