Garbine Muguruza a învins-o pe Serena Williams cu 7-5, 6-4 pentru a câștiga primul ei titlu de Grand Slam, la Roland Garros.

Garbine este prima jucătoare din Spania care obține titlul la Paris după 18 ani, după victoria înregistrată de Aranxta Sanchez Vicario în fața Monicăi Seles în finala din 1998. Serena ratează, din nou, egalarea recordului de 22 de trofee de Grand Slam deținut de Steffi Graf.

„Sunt atât de emoționată. Să joci o finală de Grand Slam împotriva uneia dintre cele mai bune jucătoare mă face atât de fericită”, a declarat Muguruza în interviul pe care l-a acordat imediat după terminarea finalei. „Serena este o jucătoare foarte puternică, așa că a trebuit să fiu gata și concentrată în toate punctele. Am încercat să lupt cât de mult pot. Toate meciurile pe care le-am jucat împotriva ei m-au ajutat. În Spania, acesta este cel mai important turneu. Rafa a luptat mult pentru această cauză”, a continuat Garbine.

Serena, pe care Muguruza a învins-o acum doi ani la Roland Garros și tot în două seturi, se vede în postura de a pierde a doua finală consecutivă de Grand Slam, după ce a cedat titlul de la Australian Open în fața lui Angelique Kerber. Williams a fost condusă în finală încă de la bun început, Muguruza reușind prima desprindere în game-ul cinci, pe care Serena l-a cedat cu o dublă greșeală. Revenită la 4-4 în setul unu, Williams și-a conservat serviciul în game-ul nouă pentru a prelua conducerea, însă Muguruza a egalat la 5. În game-ul următor, jucătoarea din Spania a reușit din nou să facă diferența pe serviciul Serenei, obținând un punct de break cu un backhand în lung de linie câștigător. Aflată din nou în față cu un game, Muguruza a reușit să închidă setul pe propriul serviciu, la a treia oportunitate.

Și în setul doi, Garbine a preluat conducerea încă din start, ajungând să aibă un avantaj de 3-1, avantaj pe care l-a conservat mulțumită unui joc în forță, în care a contracarat multiplele duble greșeli pe care le-a efectuat cu lovituri puternice pe mijloc care au prins-o pe Serena de cele mai multe ori pe picior greșit. La 5-4, Muguruza a beneficiat de patru puncte de meci pe serviciul adversarei, însă Williams le-a salvat, punând la bătaie obișnuita ei forță mentală în situații limită. Victoria a venit pentru Garbine pe propriul serviciu, fiindu-i asigurată de un lob câștigător.

Titlul de la Roland Garros vine să completeze un CV deja impresionant al Garbinei Muguruza care, la 22 de ani, are deja în palmares și o finală la Wimbledon, jucată anul trecut tot cu Serena Williams.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.