Andy Murray este, pentru a doua oară în carieră, campion la Wimbledon, cu o victorie în trei seturi, 6-4, 7-6, 7-6, în fața lui Milos Raonic.

Realizarea lui Andy vine la trei ani după ce a ridicat deasupra capului un trofeu de Grand Slam, tot la Wimbledon, și după trei finale consecutive pierdute în fața lui Novak Djokovic, două la Melbourne, în 2015 și 2016, și una la Roland Garros, cu o lună în urmă. În total, Murray deține acum trei titluri de Grand Slam din unsprezece finale jucate.

Totul a mers, de la bun început, în favoarea britanicului, care a reușit să îl domine pe Raonic cu un joc calculat, în care passing shot-urile, în particular cele venite de pe backhand, l-au prins pe canadian de nenumărate ori pe picior greșit. Pe lângă obișnuitul său joc variat din spatele terenului, Murray, care a terminat meciul cu doar un singur as mai puțin decât adversarul său (7 la 8), a înregistrat un procentaj excelent în ceea ce privește eficiența cu primul serviciu (87%). Grație solidității din spatele serviciului unu, Andy nu a avut de înfruntat decât două puncte de break, și acelea venite târziu, în game-ul cinci din setul trei.

De partea cealaltă, Milos, venit după semifinala epică pe care a câștigat-o împotriva lui Roger Federer în cinci seturi, a părut să resimtă presiunea primei finale de Grand Slam din carieră: cu o deplasare în teren mult inferioară față de ce a arătat în meciul cu Federer, cu decizii contestabile la fileu și cu un serviciu atacabil, Raonic a plătit prețul slăbiciunilor sale în cele două tiebreakuri, începute, fiecare, catastrofal și cedate la 3, respectiv la 2.

Foto: AELTC/Jed Leicester.

Foto: AELTC/Jed Leicester.

Andy, care, de-a lungul carierei sale, s-a văzut de opt ori în postura de a livra discursul runner-up-ului, a dedicat o mare parte din cuvântarea susținută la festivitatea de premiere rivalului său. „Acesta este cel mai important turneu pentru mine în fiecare an”, a început scoțianul. „Am avut unele momente extraordinare aici și unele înfrângeri foarte dure. Sunt fericit că am din nou trofeul în mâini. Eu am jucat foarte bine, dar Milos a avut câteva săptămâni foarte bune pe iarbă și unele victorii incredibile. Meciul lui cu Roger a fost unul excelent, iar el este unul dintre cei care muncesc din greu. De fiecare dată când am jucat unul împotriva celuilalt, el a făcut un joc mare. Are o echipă foarte simpatică, compusă din Carlos, Riccardo și John. Preparatorii săi fizici sunt, de asemenea, foarte drăguți, foarte manierați. Este adevărat, nu se întâmplă așa cu toți jucătorii. Îmi pare rău pentru ultimele săptămâni”, a terminat Andy, făcând referire la faptul că, doar cu trei săptămâni în urmă, îl învinsese pe Milos și în finala de la Queen’s.

Dând impresia că gestionează cu mult calm înfrângerea, canadianul a recunoscut totuși că aceasta „doare”, spunând că o să facă tot posibilul ca, „atâta timp cât aceste terenuri vor fi verzi, să se întoarcă”. „Voi continua să trag din greu. În fiecare zi, încerc că devin mai bun, să îmi acord astfel de șanse, pentru că îmi doresc să mă întorc aici. Mulțumesc echipei mele, tuturor care sunteți aici, tuturor care nu sunteți aici. Am trecut prin multe împreună și știu că sunt o persoană destul de dificilă. Îi iubesc foarte mult”, a adăugat Milos.

About The Author

One Response

 1. Free Quotes Poems mother day

  This design is steller! You certainly know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!)
  Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

  Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.