Este săptămâna premergătoare Roland Garros-ului şi este, atât în WTA, cât şi în ATP, săptămâna turneelor mici, în Germania şi Franţa, unde îi găsim pe cei care vor să îşi pună la punct sau să îşi testeze jocul pentru Paris.

WTA

De la Nürnberg, turneu aflat anul acesta la a doua ediţie, avem amintiri plăcute. Simona Halep câştiga acolo trofeul anul trecut. Anul acesta, ea a decis să nu participe, pentru a-și maximiza perioada de pregătire pentru Roland Garros. Cele mai bine plasate jucătoare din clasament prezente sunt Angelique Kerber și Eugenie Bouchard. Din păcate, Monica Niculescu a pierdut primul ei meci, jucat împotriva japonezei Kurumi Nara. Raluca Olaru, și ea câștigătoare anul trecut a trofeului de la Nürnberg, în proba de dublu, își apără titlul alături de Shahar Peer.

Trecem la Strasbourg, care numără printre câștigătoarele celor cinci ediții precedente și nume sonore precum Maria Sharapova, campioană în 2010. Alize Cornet, care și-a adjudecat trofeul anul trecut, revine pentru a-și apăra titlul. I de adaugă pe tablou nume precum Sloane Stepehns, Julia Goerges, Andrea Petkovic, Monica Puig și Alexandra Cadanțu.

Strasbourg

ATP

Düsseldorf Open, un turneu ATP World Tour de 250 de puncte, a ajuns și el la al doilea an. Kohlschereiber, Seppi, Granollers, Sousa și deținătorul trofeului, Juan Monaco, sunt favoriți, dar pe tablou se mai găsesc și alți jucători interesanți precum Nieminen, Carreno Busta, Jiri Vesely sau Dustin Brown.

Nisa

La Nice Cote d’Azur, tot un turneu de 250 de puncte, spaniolii domnesc de trei ani. Nicolas Almagro a câștigat în 2011 și 2012, iar Albert Montanes în 2013. John Isner, care a lipsit până acum de pe zgura europeană, este favoritul numărul unu într-un tablou de concurs extrem de ofertant, care îi include și pe Simon, Thiem, Mahut, Coric, Tomic și pe showmanii Monfils și Gulbis.

 

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.