Va reuși sau nu va reuși Maria Sharapova să o învingă după unsprezece ani pe Serena Williams? Aceasta este marea întrebare la care va răspunde a doua semifinală feminină. În cealaltă semifinală, Garbine Muguruza încearcă pentru prima dată în carieră să ajungă într-o finală de Grand Slam și se luptă pentru acest privilegiu cu Agnieszka Radwanska, fostă finalistă la Wimbledon în 2012.

La ce ne așteptăm și ce declarații au făcut cele patru semifinaliste:

Serena Williams vs. Maria Sharapova

Nu sunt mari lucruri de comentat aici, deoarece scorul întâlnirilor directe spune întreaga poveste. Serena conduce cu 17-2, singurele victorii ale Mariei datând din 2004, una dintre ele chiar în finală la Wimbledon.

Declarațiile dinainte de semifinală:

Serena Williams:

Despre matchup-ul cu Maria Sharapova

Îmi place să joc cu Maria. Cred că ea scoate ce e mai bun din mine. Cred că eu scot ce e mai bun din ea. Cred că am jucat o finală minunată în Australia. A fost foarte distractiv. Ea a jucat foarte bine.

În ceea ce mă privește, nu simt nici o presiune înaintea acestui meci. Amândouă am pierdut aici devreme anul trecut. Amândouă ne bucurăm de acest moment și una dintre noi va fi în finală.

Maria Sharapova:

Despre cât de incitant este să joace cu Serena

În mod sigur nu există secrete între noi în ceea ce privește jocul nostru. […] Dar nu am mai jucat aici cu Serena de 11 ani. Ar fi un moment incredibil pentru mine să pășesc pe Centre Court ca să joc din nou împotriva ei.

Despre posibilitatea de a-și găsi inspirația în finala câștigată la Wimbledon cu 11 ani în urmă

Nu, nu cred. Părerea mea este că întotdeauna este un meci nou. Nu am avut foarte mult succes împotriva ei [a Serenei, n.m.] . Mi-ar plăcea să schimb asta. Așa văd eu lucrurile.

Garbine Muguruza vs. Agnieszka Radwanska

Fiecare dintre cele două jucătoare are două victorii împotriva celeilalte, Muguruza reușind să câștige ambele meciuri disputate în acest an:

Declarațiile dinainte de semifinală:

Agnieszka Radwanska:

Despre cât de mult o va ajuta experiența în meciul cu Muguruza

Experiența este întotdeauna foarte importantă, în special într-un turneu de Grand Slam. Dar vom vedea. Uneori, când ajungi aici pentru prima dată, nu ai nimic de pierdut. Întotdeauna există două modalități de a vedea același lucru. Vom vedea.

Despre faptul că Muguruza a învins-o în ultimele două meciuri, ceea ce ar putea să o indice pe aceasta drept favorită în semifinală

Știu și eu, nu cred. Cred că va fi un meci 50/50. Ea joacă cu siguranță un tenis foarte bun la acest moment. Nu am jucat niciodată împreună pe iarbă, deci cred că va fi o provocare foarte bună.

Garbine Muguruza:

Despre Keys și Radwanska (ambele îi erau adversare potențiale la momentul interviului)

Cred că le place iarba. Joacă bine. Știu că Radwanska a făcut aici finală câțiva ani în urmă. […] Sunt jucătoare cu totul diferite. Dar le place iarba, iar acesta e un lucru foarte important.

Citește toate articolele despre Wimbledon 2015 pe pagina dedicată turneului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.