Prima zi a turneului de la Londra s-a desfășurat fix după același scenariu pe care l-am văzut și anul trecut. La simplu, băieții pe care toată lumea îi aștepta să câștige au câștigat, în timp ce spectacolul a fost asigurat de jocul de dublu.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Djokovic a trecut în două seturi de Nishikori, căruia i-a făcut onoarea de a-i permite să câștige în total două game-uri, în timp ce Federer l-a învins pe Tomas Berdych cu 6-4, 6-2. Rohan Bopanna și Florin Mergea au provocat upset-ul zilei, cu o victorie în două seturi împotriva fraților Bryan, în timp ce frățiorul mai mic al lui Andy, Jamie Murray și colegul său, John Peers, au trecut ca prin urechile acului de echipa italienilor Simone Bolelli și Fabio Fognini.

De departe cel mai frumos meci al zilei, prin întorsăturile de la debutul primului set și prin calitatea tenisului care s-a jucat, partida dintre frații Bryan și Bopanna/Mergea i-a adus pe cei din urmă în situația de a se califica în semifinale încă de marți dacă se îndeplinește unul din următoarele scenarii: (1) Florin și Rohan îi înving pe Murray/Peers în două seturi sau (2) Florin și Rohan îi înving pe Murray/Peers, iar frații Bryan pe Bolelli/Fognini.

La simplu, Djokovic și Federer și-au îndeplinit misiunea în două seturi, primul cu mai multă ușurință, cel de al doilea după un început ceva mai slab. Kei Nishikori s-a dovedit un adversar prea puțin dificil pentru Nole, care i-a închis japonezului cam toate opțiunile, returnând la cote înalte și făcând paradă de joc eficient și calculat pe propriul serviciu. Sârbul, care conduce în clasamentul așilor (5), și-a analizat meciul cât se poate de clar și realist, spunând că nu și-a lăsat adversarul să-și facă jocul, că a servit eficient și că a variat foarte bine cu al doilea serviciu.

Roger Federer, în schimb, și-a făcut autocritica pentru debutul de meci ceva mai împiedicat cu Berdych: „Am fost puțin lent la început. Nu vreau să spun că am fost prea încrezător, dar am avut impresia că va fi mai ușor. A fost o lecție bună de învățat pentru mine”. Federer, aflat acum pe locul doi în grupa Stan Smith, după Djokovic, se poate califica de marți în semifinale doar dacă reușește o victorie împotriva sârbului, scenariile calificării lui fiind următoarele: (1) elvețianul îl învinge pe Novak și Berdych îl învinge pe Nishikori sau (2) Roger trece de Nole în 2 seturi, iar Nishikori de Berdych în 3 seturi.

Astăzi, programul meciurilor este: Rojer/Tecău vs. Matkowski/Zimonjic, urmat de Murray vs. Ferrer în sesiunea de după-amiază, și Dodig/Melo vs. Herbert/Mahut, urmat de Wawrinka vs. Nadal, în sesiunea de seară.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.