Simona Halep a învins-o pe Kateryna Bondarenko cu 6-3, 6-4. A fost un meci frumos, în care Bondarenko a arătat de ce ar fi putut fi o adversară periculoasă – are o claritate de cristal în lovituri, atât pe forehand, cât și pe backhand, atunci când se așază bine la minge – iar Simona a arătat de ce este numărul doi mondial – are un ritm excelent, necruțător, în lovituri, care poate ucide și speranțele celor mai bune jucătoare atunci când este menținut.

Simona Halep merge în turul trei cu victorie împotriva Katerynei Bondarenko

Foto: USTA/Garrett Ellwood

Au fost și ceva declarațiile interesante făcute de Simona la finalul meciului. Prima a fost că nu a jucat suficient de bine. Ceea ce e înseamnă fie că este prea aspră cu ea, căci, de pe margine, jocul ei a părut suficient de bun, fie că simte că mai are mult loc de îmbunătățit, ceea ce înseamnă că vom vedea de la ea, în acest turneu, lucruri și mai frumoase. A doua declarație – că ascensiunea pe locul doi mondial, petrecută anul trecut, a făcut-o să-și piardă capul. Dar că acum, prin prisma experienței și a lecțiilor învățate, poate gestiona mai bine această situație. Ceea ce înseamnă că Simona simte că este pregătită în acest moment să facă față presiunilor de orice natură.

Dincolo de sinceritatea declarațiilor Simonei (nu o să ne săturăm niciodată aici să o apreciem pentru această calitate și să o scoatem în evidență ori ce câte ori se poate), meciul cu Bondarenko, desfășurat într-un ritm alert, a fost unul plin de tenis de calitate și o idee mai dificil decât o arată scorul.

Partida a început cu un break al Simonei. La 2-1, două duble greșeli consecutive ale acesteia, survenite la 30-40, i-au adus Katerynei rebreakul. Simona nu a permis situației să se agraveze, intrând cu determinare în game-ul următor, în care a atras greșeli din partea adversarei cu un joc plin de vervă, bazat pe schimbarea cu ușurință a direcției de lovire. Tactica a dat roade, căci Simona a realizat un nou break și a preluat, din nou, conducerea, cu 3-2, refuzând să mai cedeze din nou pe propriul serviciu, chiar dacă a ajuns în situații de 30 egal. Tot la 30 egal s-a ajuns și în game-ul opt, dar serviciul Simonei a funcționat din nou la cote înalte, permițându-i încă un hold pentru 5-3.

Văzându-se în poziția de servi pentru a rămâne în primul set, Bondarenko a jucat curajos, încercând să o împingă pe Simona cât se poate de în spatele terenului și urcând la fileu. Refuzând să se lase manevrată de adversară, Simona a forțat patru egalități și, mai apoi, un punct de set, pe care Kateryna l-a cedat cu o dublă greșeală.

Simona Halep merge în turul trei cu victorie împotriva Katerynei Bondarenko

Foto: USTA/Garrett Ellwood)

Setul doi a fost și mai îndârjit, iar vânătorii de highlight-uri aici ar trebui să se uite. Printre ele, ar trebui să figureze forehandul câștigător în diagonală executat de Simna în game-ul patru, la 15 egal. Și, de asemenea, forehandul câștigător în lung de linie, realizat de Bondarenko la 30 egal, în game-ul opt. Serviciul Simonei, care a fost la cote destul de înalte pe tot parcursul meciului (78% eficiență cu primul serviciu, 56% pe al doilea), a strălucit în game-ul nouă, câștigat la 0 și pus la buzunar cu un as făcut din a doua încercare. Sub presiunea de a servi pentru a rămâne în meci, claritatea de cristal a loviturilor Katerynei s-a risipit: la 4-5, i-a oferit Simonei trei puncte de break, meciul fiind tranșat cu o dublă greșeală.

Simona a avut un procentaj excelent la punctele de break convertite (4 din 4) și la punctele jucate la fileu (82%). De asemenea, a terminat cu un număr de lovituri direct câștigătoare egal cu al adversarei, 20, dar cu 10 erori neforțate în minus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.