Simona Halep a învins-o pe Marina Erakovic în primul tur la US Open, Marina retrăgându-se, din cauza unei accidentări la piciorul drept, la scorul de 2-6, 0-3.

Simona o domină pe Erakovic, se califică în turul doi la US Open

Foto: USTA/Andrew Ong

Dacă privim meciurile din primul tur ale unui Grand Slam drept declarații de intenții, atunci cel jucat de Simona împotriva Marinei a fost o declarație foarte clară. Simona s-a mișcat fabulos, a servit cu aplomb, neoferindu-i adversarei sale nici o oportunitate de break, în timp ce returul a funcționat cât se poate de eficient, cu un procent de 57% puncte câștigate.


Simona a deschis meciul cu un break, realizat pe fondul unui joc temător din partea Marinei, break pe care l-a consolidat apoi pentru a se desprinde la 2-0. În următoarele patru game-uri, fiecare dintre jucătoare și-a făcut propriul serviciu, Simona reușind să găsească soluții inspirate pentru a scurta punctele, precum drop shot-ul prin care a pecetluit game-ul șase. În game-ul șapte, Erakovic a salvat un punct de break cu un service winner, însă a doua minge de break a fost convertită de Simona, pe fondul unei superiorități evidente la capitolele mișcare și control al mingii. Servind pentru primul set la scorul de 5-2, Simona a impresionat din nou prin calm și servicii bine plasate, la T.

După ce, la pauza dintre seturi, a beneficiat de un timeout medical pentru o accidentare la piciorul drept, Erakovic a început setul doi prin a-și ceda serviciul. După un hold realizat cu aplomb, Simona a obținut din nou două puncte de break pe serviciul adversarei, un retur câștigător aducând-o la conducere cu 3-0, moment în care Erakovic a pus capăt meciului.

Simona a terminat partida cu un raport de 11 lovituri direct câștigătoare la 8 erori neforțate și cu un procent de 87% puncte câștigate cu primul serviciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.