ATP-ul şi WTA-ul se mută săptămâna asta, cu căţel, cu purcel, la Roma. Aşa cum se întâmplă în cazul tuturor turneelor back-to-back, intrigilor obişnuite li se mai adaugă cel puţin două. Prima: cine va ceda, sub presiunea oboselii acumulate pe parcursul turneului de la Madrid? A doua: vor reuşi câştigătorii de la Madrid să realizeze unul dintre cele mai dificile lucruri în tenis, anume să câştige titlul şi în capital Italiei?

Pietrangeli court (2)

Să începem cu fetele. Marea necunoscută este dacă Serena Williams, care s-a retras de la Madrid, în urma unei accidentări la coapsă, va putea să joace. Dacă da, în drumul ei către semifinale se află Andrea Petkovic, apoi Sloane Stephens, apoi câştigătoarea dintre Petra Kvitova şi Dominika Cibulkova. Sorana Cîrstea se află în această parte de tablou şi joacă în primul tur cu Christina McHale. În al doilea sfert de tablou le regăsim pe finalistele de la Madrid, Sharapova şi Simona. Simona începe împotriva americancei Madison Keys, în timp ce în al doilea tur ar putea să joace cu Venus Williams.

Mai departe, Jelena Jankovic împarte acelaşi sfert cu Aga Radwanska. Jelena a câştigat aici de două ori, în 2007 şi 2008. În schimb, Radwanska nu a mai câştigat un meci la Foro Italico de patru ani. Favoritele locale, Pennetta şi Schiavone se află tot în acest sfert. În fine, Na Li, aflată în ultimul sfert de tablou, începe împotriva australiencei Dellacqua şi este posibil ca, în turul următor, să se întâlnească din nou cu o australiancă, Sam Stosur.

În turneul masculin, marea veste este că tăticul tăticilor din ATP s-a întors. Roger Federer este în capitala Italiei decizând, spre deliciul organizatorilor, că este gata să re-intre în competiţie după pauza ocazionată de naşterea celei de-a doua perechi de gemeni. Viitorul tătic, Nole Djokovic, s-a reîntors şi el, cu încheietura mâinii drepte, cea care i-a pus probleme la Monte Carlo, vindecată complet şi cu buzele pecetluite în ceea ce priveşte data estimată a naşterii primului său copil.

Ball kids

Cum stăm cu tabloul? Nadal, care a câştigat titlul la Madrid fără să fie cel mai bun jucător din finală, şi-ar adăuga în CV, în eventualitatea în care îşi aminteşte pe termen lung, şi nu preţ de un meciu-două, cum să fie Nadal, cel de-al optulea titlu la Foro Italico. Spaniolul începe împotriva lui Simon. În sferturi, ar putea da de Andy Murray care, în forma dubioasă în care se află, i-ar putea facilita trecerea în semifinale.

În celălalt sfert din jumătatea lui Nadal se află Wawrinka. Acesta vine după o înfrângere neaşteptată la Madrid, în faţa revelaţiei anului, Dominic Thiem, înfrângere care a reactivat întrebarea la care Stan va avea de răspuns, probabil, pe tot parcursul acestui an: este cu adevărat un jucător de calibrul Federer, Nadal, Djokovic, Murray sau doar produsul unei conjuncturi favorabile, generate de o slăbiciune generală pe frontul Big 4? Wawrinka va începe campania de la Roma împotriva lui Riba, iar numele mari care apar în sfertul său sunt Dimitrov şi Berdych.

Federer va juca în runda a doua cu Jeremy Chardy. În sfertul său de tablou se află Tsonga şi Raonic. Însă, după jocul arătat de Roger la Monte Carlo, este puţin probabil ca vreunul dintre ei să se dovedească a fi buturuga mică ce răstoarnă carul mare. În fine, Novak Djokovic, de două ori campion la Roma, s-a ales, în sfertul său, cu Ferrer. Nole, care începe contra lui Stepanek, nu are încă motive să se piardă cu firea împotriva nici unuia dintre posibilii săi adversari, aşa că sâmbătă am putea să ne petrecem timpul delectându-ne cu o semifinală Nole –Roger.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.