Într-o zi în care veştile bune au curs, în ceea ce ne priveşte, de pe tabloul de dublu masculin, surorile Williams au trecut mai departe în sferturi, după ce au jucat trei seturi. Se califică mai departe, fără probleme, şi Wawrinka, Nishikori, Djokovic.

Ce s-a întâmplat azi

  • Dominic Inglot şi Florin Mergea i-au învins în turul trei pe Mike şi Bob Bryan cu 7-6, 6-3, iar căile cinice ale tabloului de concurs fac ca, în sferturi, perechea Inglot-Mergea să joace cu Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău.
  • Venus Williams a jucat, din punctul meu de vedere, meciul zilei, eliminând-o pe Agnieszka Radwanska şi ajungând din nou în sferturi la Melbourne după o pauză de cinci ani. A fost un meci în care Venus, la 34 de ani, a reuşit nu numai să lovească mai tare decât Radwanska (ceea ce ştiam cu toţii că poate face), dar şi să fie mai fresh, fizic şi mental decât adversara ei. Hats off to Vee, care ocupă un loc aparte în liga celor care nu cedează. În sferturi, ea va juca împotriva revelaţiei Madison Keys, care este mai mică cu 15 ani decât ea.
  • Serena Williams a câştigat, şi ea, tot în trei seturi, 2-6, 6-3, 6-2, împotriva mai vechii ei cunoştinţe de la Roland Garros, Garbine Muguruza. Că Serena şi-a luat revanşa nu mă miră, că doar e printre specialităţile casei. Că a avut nevoie de sfaturi de la fani (care i-au strigat să folosească mai mult spin) e, însă, de mirare. Dar, mă rog, whatever works to get the job done is good. Serena se va întâlni în sferturi cu Dominka Cibulkova, care
  • A învins-o pe revenita Victoria Azarenka cu 6-2, 3-6, 6-3. Rugată să-şi evalueze nivelul, bielorusa a spus că se îndreaptă în direcţia cea bună, dar că mai are nevoie de timp. A venit, inevitabil, şi întrebarea despre Nick Kyrgios, iar Azarenka a explicat ce vede la el. Aşa: „Cred că are mult potenţial. Cred că are o foame imensă pentru succes şi este foarte revigorant să vezi pe cineva aşa tânăr fiind atât de încrezător în sine pe teren”. Exact.
  • Stan Wawrinka a spălat ruşinea de anul trecut de la Roland Garros, când a fost învins de Guillermo Garcia-Lopez în primul tur. Lui Stan i-au trebuit patru seturi ca să treacă de spaniol, 7-6, 6-4, 4-6, 7-6, dar asta contează mai puţin. Ceea ce contează cu adevărat este că Wawrinka se va vedea în sferturi, într-un potenţial blockbuster, cu Kei Nishikori.
  • Japonezul l-a demolat (mă enervează cuvântul ăsta, care se potriveşte fix ca nuca-n perete cu tenisul, dar nu găsesc altul mai bun în acest context) pe David Ferrer, cu 6-3, 6-3, 6-3. Kei, a cărui poză cred că ar putea fi pusă în dicţionar în dreptul expresiei „persoană bună”, şi-a permis şi o mică glumă pe seama lui Daveed: „Sunt mereu gata să joc cinci seturi (împotriva lui Ferrer), aşa că sunt surprins să câştig în trei”.
  • Milos Raonic şi coafura sa au trecut în cinci seturi de Feliciano Lopez. Milos devine primul tenisman din Canada care s-a calificat în sferturi la Australian Open în ultimii 46 de ani, iar premiul pentru aşa ispravă este întâlnirea din turul următor cu Novak Djokovic, care l-a învins pe Gilles Muller.

Cum arată sferturile de finală

Tabloul sferturilor de finală la masculin şi feminin arată astfel:

S-au stabilit sferturile de finală la Australian Open

Ce se întâmplă mâine

Programul zilei arată aşa:

S-au stabilit sferturile de finală la Australian Open: Halep vs. Makarova

S-au stabilit sferturile de finală la Australian Open: Bouchard vs Sharapova

S-au stabilit sferturile de finală la Australian Open: Berdych vs Nadal

S-au stabilit sferturile de finală la Australian Open: Murray vs. Kyrgios

Simona joacă împotriva Ekaterinei Makarova de la ora 2.00, în noaptea de luni spre marţi. Acest sfert va fi urmat de meciul dintre Bouchard şi Sharapova. Berdych şi Nadal sunt următorii în program, iar ultimii care vor intra pe Rod Laver Arena vor fi Murray şi Kyrgios, pentru mult anticipatul meci dintre un Big Kid şi un Big Four.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.