De trei ori a încercat. De trei ori a eșuat. Nu și de data asta.

Serena Williams a câștigat pentru a șaptea oară turneul de la Wimbledon și a egalat recordul de 22 de titluri de Grand Slam deținut de Steffi Graf, după o victorie în două seturi, 7-5, 6-3, în fața lui Angelique Kerber.

Scorul e cumva înșelător. Deși terminat în două seturi și cu 13 ași la 0, în favoarea liderei mondiale, meciul nu a fost deloc pentru aceasta o plimbare de voie prin iarba de pe Centre Court. Ca să ajungă să stea umăr la umăr cu Steffi Graf, Serena a trebuit să muncească și să-și pună la bătaie absolut toate elementele care fac din ea o mare sportivă. De altfel, probabil că nimeni nu se aștepta că Serena va trece prin Angelique ca prin brânză. La urma urmei, Kerber o făcuse pe Williams să pară, în finala de la Melbourne, un pic prea superficială, un pic prea nepregătită, un pic prea pripită pentru a face față unei provocări reale prezentate de o jucătoare bătăioasă din punct de vedere fizic și mental.

Însă, spre lauda ei desăvârșită, Serena a luat înfrângerea de atunci în fața lui Kerber ca pe o oportunitate de a învăța. Una dintre declarațiile pe care ea le-a făcut în această săptămână a prefigurat dimensiunile lecției învățate. Declarația, care a fost inclusă, cred, în toate preview-urile făcute la finala dintre Williams și Kerber, este aceasta:  „[În Australia] am făcut multe greșeli. Ea a făcut puține spre deloc. Totuși a fost un meci de trei seturi. Ea a ieșit pe teren fără nici o inhibiție, gata să câștige. Era neînfricată. A fost o lecție pe care am învățat-o. Când merg într-o finală și eu trebuie să fiu neînfricată, ca ea”.

Desigur, asemenea cuvinte ar fi putut fi foarte ușor interpretate drept o încercare de a pune un surplus de presiune pe Kerber, conștientizând-o pe aceasta că acum povestea s-a schimbat. Doar că nu a fost așa. Citește restul articolului aici.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.