Simona Halep a învins-o pe Victoria Azarenka în sferturile de finală de la US Open cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. Adversara Simonei în semifinale este Flavia Pennetta.

Citește aici analiza pe larg a meciului.

Victoria Azarenka - Simona Halep Women's Singles - QuarterfinalsA fost un meci pe care Simona și Victoria l-au ridicat la înălțimea tuturor așteptărilor, dându-și pe rând oportunitatea de a dicta jocul și de a-și arăta punctele forte. Între agresivitatea Victoriei și versatilitatea Simonei, cea din urmă a avut de câștigat.

Azarenka a părut să fi intrat mai bine în meci, cu un break obținut în game-ul inaugural, însă bucuria Victoriei nu a durat mult. Absorbind la perfecție forța serviciului adversarei, Simona a revenit de la 0-1 la 4-1, reușind o desprindere crucială în game-ul patru, pe care l-a câștigat la al cincilea punct de break. Simona a servit excelent în următoarele două game-uri, oportunitatea de a închide setul venind în urma unui serviciu la T pe care Azarenka nu l-a mai putut întoarce în terenul Simonei. Setul s-a decis în punctul următor, după un retur al Vikăi care a mers în afara terenului.

După ce, în primul set, Simona a dominat-o pe Azarenka atât la serviciu, cât și la retur, debutul setului doi a aparținut Victoriei. Punând ceva mai multă greutate și unghiuri în lovituri, aceasta s-a desprins la 3-0, însă Simona a ripostat, reușind să reducă distanța la un singur game. La 3-2, însă, beneficiind de o dublă greșeală executată de Simona la 40 egal, Vika a făcut un nou break, păstrându-și avantajul până când a servit pentru al doilea set, la 5-3. Nu a făcut-o foarte convingător, iar Simona a sesizat imediat oportunitatea: a presat-o pe Azarenka cu retururi bune până când break-ul a venit. În game-ul imediat următor, Victoria a luat din nou inițiativa, iar șansa Simonei de a reveni în setul doi cu un game câștigat pe propriul serviciu s-a pierdut când, la punct de set pentru Azarenka, un backhand down-the-line al Simonei nu a intrat în teren.

Setul trei a debutat tot sub semnul superiorității fostului număr unu mondial, aceasta desprinzându-se la 2-0. Simona s-a redresat însă imediat și, la a patra oportunitate, a reușit să convertească al treilea game al setului într-un break. Ploaia i-a întrerupt revenirea, meciul fiind suspendat la 1-2, 40-15 pe serviciul Simonei, însă, după o oră și douăzeci de minute, când partida a fost reluată, ea a închis game-ul cu un as. În game-ul șapte, Simona a dezlănțuit asupra Azarenkăi un potop de lovituri masive și precise, la care Victoria nu a avut un răspuns suficient de consistent. A venit un punct de break, ratat, iar apoi al doilea, pe care Azarenka a fost forțată, sub barajul de lovituri venit din racheta Simonei, să-l cedeze. A fost punctul din care meciul, în ciuda opoziției Azarenkăi, s-a rupt și a mers într-un singur sens. La 5-4, Simona a servit cu autoritate și a închis partida la prima ocazie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.