Simona Halep și Maria Sharapova au jucat cea mai frumoasă finală feminină de la Roland Garros din ultimii zece ani, dăruindu-ne o zi de sărbătoare totală a tenisului. A fost o partidă de o intensitate și o calitate extraordinară, care ne-a ținut cu sufletul la gură până în ultimul moment și pe care Sharapova a câștigat-o cu 64 76 64.

Bpivi8fCYAAkLD1

Simona Halep, care a luptat admirabil până în ultimul moment, va deveni numărul trei mondial de luni. În momentul terminării meciului, ea a fost ovaționată la scenă deschisă, mulțimea de pe Chatrier scandându-i în cor numele. Parcursul ei la Grand Slam-ul parizian este unul absolut minunat și o promisiune pentru ceea ce va urma. Iar ce va urma va fi, sunt sigură, ceva absolut fabulos.

Bpiq9dTCUAAhRpW

Meciul dintre Simona și Maria a pornit, de la început, ca o înfruntare totală, cu suișuri și coborâșuri, de o parte și de alta, cu lovituri miraculoase și cu un tenis total. Maria Sharapova a câștigat primul set cu 6-4, pentru ca mai apoi să îl cedeze pe al doilea la tiebreak. Înainte de cel de-al treilea set, rusoaica a luat o pauză de vestiar de șapte minute. La reluarea jocului, i-a făcut imediat break Simonei, însă nu  a reușit să consolideze. În game-ul patru, Simona a avut oportunități de break, însă Maria a ținut un hold uriaș. Al doilea break al rusoaicei venea în game-ul imediat următor. Era 3-2 și părea să fi scăpat în câștigătoare, însă Simona și-a regăsit tenisul curgător, a stat aproape, iar în game-ul opt a reușit să egaleze scorul. Meciul s-a tranșat în game-ul următor, în care Sharapova a făcut a reușit să facă al treilea break al setului. Imediat, încheia meciul pe propriul serviciul.

Bpis_2JIIAApIxF

Este al cincilea titlu de Grand Slam al Mariei, venit la zece ani după ce îl câștiga pe primul, la Wimbledon. Roland Garros-ul devine, astfel, primul Grand Slam pe care Sharapova îl câștigă de două ori.

Simona a vorbit la festivitatea de premiere despre faptul că este prima ei finală de Grand Slam și că multe altele vor urma. Este abordarea corectă. Prin tot ceea ce a arătat astăzi, prin tot ceea ce face, prin tot ceea ce spune, Simona este o persoană de o calitate umană ieșită din comun și o jucătoare remarcabilă.

Locul ei este în finale, locul ei este acolo sus. Momentul în care Simona va ține discursul câștigătoarei este aproape.

Foto: Getty Images

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.