Simona Halep s-a oprit în semifinală la Wimbledon, după ce a cedat în două seturi, 7-6, 6-2 în faţa canadiencei Eugenie Bouchard. Simona s-a accidentat la glezna stângă devreme în meci, însă a continuat, împingând setul unu în tiebreak. În total, Simona a salvat cinci mingi de meci, trei pe propriul serviciu, două pe al canadiencei. Parcursul Simonei la Wimbledon rămâne unul de poveste, iar performanţa de a ajunge în semifinale pe iarba londoneză, unică pentru o jucătoare din ţara noastră şi venită după finala de la Roland Garros, devine un jalon de referinţă al tenisului românesc.

În primul set Simona a fost prima jucătoare care a reuşit să rupă serviciul adversarei, în game-ul trei, în urma unui retur lung cu care a înghesuit-o pe Bouchard. În game-ul următor, însă, Bouchard a făcut rebreak la 15-40, în urma unui schimb lungi de mingi în care piciorul stâng al Simonei s-a blocat în pământul din spatele liniei de fund. Simona a luat imediat un medical timeout, în care trainerul i-a bandajat glezna. A revenit pe teren, reuşind să joace la un nivel suficient de înalt încât să trimită setul în tiebreak. Acesta a debutat cu minibreak-uri de o parte şi de alta, iar Bouchard a fost condusă cu 2-4. Canadianca a revenit, însă, şi l-a câştigat la 5.

BroFBPZIEAEQghU

În setul doi, la 5-1 pentru Bouchard, Simona a salvat pe serviciul ei trei mingi de meci. În game-ul următor, Simona a mai salvat o a patra minge de meci, a cincea fiind ratată, după o dublă greşeală, de Bouchard. Simona a câştigat următorul punct, obţinând o minge de break, pe care adversara sa a salvat-o graţie unui serviciu bine plasat. Canadianca a reuşit să închidă partida la a şasea minge de meci.

La interviul pe care l-a acordat imediat după terminarea meciului, Eugenie a declarat că a fost „un final teribil”, adăugând: „Nu am mai terminat nici un meci aşa”. Este prima finală de Grand Slam din cariera lui Bouchard, venită după cele două semifinale jucate la Roland Garros şi Australian Open. Canadianca va juca finala împotriva Petrei Kvitova, care a trecut, tot în două seturi, de Lucie Safarova.

Ca urmare a semifinalei jucate la Wimbledon, Simona îşi păstrează locul trei mondial. Următoarea staţie în parcursul ei este BRD Bucharest Open, ocazie cu care o vom putea vedea pe jucătoarea care ne-a adus atâtea momente de magie live.

Hashtagul zilei: #accidentare

Accidentarea Simonei a fost unul dintre factorii care au influenţat rezultatul semifinalei.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.