Simona Halep şi Irina-Camelia Begu sunt în optimi la Australian Open, fiecare mergând mai departe cu victorii în două seturi. Roger Federer este eliminat de Andreas Seppi.

Irina-Camelia Begu a trecut de Carina Witthoeft cu 6-4, 6-4, calificarea în optimi la Australian Open fiind cea mai bună performanţă a ei la un turneu de Grand Slam. La rândul său, Simona Halep a învins-o pe Bethanie Mattek-Sands cu 6-4, 7-5, mergând mai departe fără să piardă nici un set în cele trei meciuri pe care le-a disputat până acum.

Următoarea adversară a Irinei este Eugenie Bouchard, care s-a calificat şi ea mai departe după ce a învins-o pe Caroline Garcia cu 7-5, 6-0. Va fi prima întâlnire între cele două. De partea cealaltă, Simona se va întâlni cu Yanina Wickmayer, care a învins-o pe Sara Errani cu 4-6, 6-4, 6-3. În meciurile directe cu Yanina, Simona are un record de 0-3, însă relevanţa acestui head-to-head este de discutat deoarece cele două nu s-au mai întâlnit din 2012.

Susţinută din lojă de echipă, care a purtat şi astăzi tricourile cu cei trei ardei iuţi coloraţi în roşu, galben şi albastru, plus inscripţia Halepeño, Simona a avut de înfruntat o adversară incomodă care s-a ţinut bine, la începutul meciului, în faţa jocului agresiv dezlănțuit de româncă. La 2 egal în setul unu, Bethanie Mattek-Sands a beneficiat chiar de două puncte de break. Deloc panicată, Simona le-a salvat rapid, pentru ca în game-ul următor, cu retururi aspre să îşi facă rost de trei oportunităţi de break. Nu le-a fructificat, însă breakul a venit până la urmă la 3-3, în urma unui overhead ratat grosolan de Mattek-Sands.

Odată realizat break-ul, Simona l-a conservat până la sfârşitul setului întâii, pe care şi l-a adjudecat cu un as.

Setul doi a avut o desfăşurare ceva mai complicată. Simona a condus cu 5-1, însă Bethanie a câştigat patru game-uri la rând, forţând o prelungire a ostilităţilor. La 5-5 şi 30 egal, în ciuda unei rezistenţe feroce a americancei în raliu, Simona a pisat-o pe Bethanie până aceasta a greşit cu backhandul. Punctul de break a fost convertit de Simona după un voleu de rever ratat de Mattek-Sands.

Aflată în postura de a servi a treia oară pentru setul doi şi pentru meci, Simona şi-a regăsit soliditatea la serviciu. A obţinut două mingi de meci, un forehand câştigător convertind-o pe prima dintre ele.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.