România conduce cu 1-0 în Fed Cup

Sorana Cîrstea a revenit de la 1-0 la seturi în meciul cu Ana Ivanovic din Fed Cup, câştigând cu scorul final de 36 61 62 . Sorana a făcut un meci mare, aşa cum ne doream cu toţii, plasând România în avantaj în faţa Serbiei încă de la început. Meciul Simonei Halep cu Bojana Jovanovski a fost suspendat, din cauza ploii, la 3-1 pentru jucătoarea noastră şi se va relua mâine dimineaţă la ora 10.00, conform orarului provizoriu comunicat de Fed Cup.

Monte Carlo e elveţian

Nu, nu este science fiction şi nici glumă. Finala turneului de la Monte Carlo va fi lipsită şi de Nadal, şi de Nole. Ea  se va juca între Stan Wawrinka şi Roger Federer. Fiecare a trecut de adversarul său în două seturi. Meciul lui Federer cu Nole a început strâns, deşi cel din urmă a apărut cu un ditamai bandajul pe mâna dreaptă. Deşi se ştia de ceva timp că sârbul are o problemă, iar jurnaliştii care erau la Monte Carlo anunţaseră deja pe Twitter că Djokovic a venit târziu la antrenament şi nu a rezistat decât douăzeci de minute, făcând tot felul de grimase şi plecând în trombă, setul întâi a fost un spectacol total. Djokovic îl plimba pe Federer dintr-o parte în alta a terenului, Roger rezista. Roger fulgera forehand-uri, Djokovic le tuna înapoi. Federer venea la fileu, Djokovic îl aştepta deja acolo. Şi tot aşa. Până aproape de sfârşitul setului, când Federer a avut de apărat şi a apărat mingi de break, iar Djokovic şi-a cedat, mai apoi, serviciul. Setul doi, în schimb, a fost mai mult sau mai puţin o formalitate. Djokovic a jucat din ce în ce mai prost, grimasele lui de durere s-au înmulţit, iar din lojă fizioterapeutul a început să se roage de el să se retragă. Domnul Încăpăţânare a continuat şi chiar şi-a regăsit spre finalul meciului loviturile lui vultureşti,  însă meciul s-a terminat până la urmă  75 62 pentru elveţian.

Faptul că Djokovic a avut probleme nu înseamnă că Federer a fost astăzi altfel decât impresionant. L-am văzut atent, alert, implicat, certăreţ (în sensul că îi pasă de fiecare minge până a se lua puţin în gură chiar şi cu arbitrul care dăduse bună o minge a lui Djokovic, decizie cu care Roger nu a fost de acord). Este extrem de sprinten pe teren şi aleargă cu folos. Serveşte bine, iar sincopele oribile de concentrare de anul trecut, care îl făceau să aibă aerul ăla rătăcit, greu de suportat, s-au dus de parcă nici nu ar fi fost vreodată. Domnul  Ce Mai E Şi Cu Mine Aici a devenit Domnul O Scot La Capăt Cu Orice Preţ. Iar cu racheta cea nouă pare a fi în termeni de best friends.

Roger arată bine pe teren, iar lumea pare a-şi aminti ceea ce uitase mult timp, anume că elveţianul este totuşi unul dintre cei mai buni jucători ai lumii pe zgură. Pe lângă ineditul ei, finala de mâine se joacă cu mai multe lucruşoare importante pe masă. Printre ele: Federer nu a câştigat niciodată master-ul de la Monte Carlo. Wawrinka n-a câştigat niciodată un master. Câştigătorul va fi numărul trei mondial. Wawrinka are de dovedit că poate să-şi bată prietenul legendă, Federer că poate să-şi bată prietenul în vogă.

 

 

 

 

 Maria Sharapova este La mulţi ani

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.