Toronto

Din 2003, nimeni în afara Big 4 nu mai câştigase titlul la Rogers Cup. Tsonga – venit aproape de nicăieri – a spart anul acesta blocada.

Ajuns în finală cu Federer după ce bătuse trei jucători de top 10 la rând – Djokovic, Murray şi Dimitrov – Tsonga, care nu s-a remarcat cu mai nimic în acest an, l-a învins şi pe elveţian. Scorul finalei a fost 7-5, 7-6(3), însă, în ciuda faptului că el pare strâns, meciul i-a cam aparţinut lui Jo de la bun început.

Este al doilea Masters 1000 câştigat de francez, venit la 18 luni după ce obţinuse ultimul său titlu şi la şase ani de la precedentul şi unicul turneu de acest nivel câştigat (Paris 2008).

Federer, care a jucat două meciuri de trei seturi consecutive, unul împotriva lui Cilic, celălalt contra lui Ferrer, înainte de a-l învinge cu uşurinţă pe Feliciano Lopez în semifinală, a zis că pur şi simplu nu a fost ziua lui. Şi că a existat o oarecare influenţă exercitată de faptul că a jucat finala în condiţii de zi şi nu de noapte, cum s-a întâmplat cu precedentele sale meciuri la Toronto. Fără a face din asta o scuză, cert e că Federer nu a părut nici un moment chiar în apele lui pe teren şi, trădat de jocul din spatele terenului, l-a abandonat pur şi simplu pentru a miza pe urcările la fileu. Nu a reuşit să-l scoată din ritm şi nici din minţi pe Tsonga, care a fost autoritar în punctele cheie ale meciului şi în tiebreak.

Federer a mai zis că a obţinut informaţii preţioase de la Toronto şi că ştie ce are de făcut, ceea ce e incomparabil mai bine decât sentimentul de a fi pierdut. Tsonga a zis că „a învins nişte tipi mari” ca să ajungă să ţină în braţe trofeul canadian. Una peste alta, revenirea lui Jo în cercul învingătorilor este o veste bună pentru că poate aduce un nou miez în intrigile care se pregătesc pentru US Open.

Montreal

Venus Williams n-a mai avut multă benzină rămasă în rezervor după victoriile în trei seturi împotriva lui Kerber şi Serenei. Radwanska, în schimb, a venit la finală însoţită de combinaţia care o transformă în câştigătoare – anticipare, apărare, improvizaţie. Drept pentru care a ridicat deasupra capului primul său trofeu din 2014. Scorul cu care a învins-o pe Venus Williams în finala de la Montreal a fost un emfatic 6-4 6-2.

Punctele câştigate de Radwanska au făcut-o să sară de pe locul 7 pe locul 3 în Cursa pentru Singapore, poloneza fiind acum la 810 puncte în spatele Simonei Halep.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.