Simona Halep, Irina-Camelia Begu şi Alexandra Dulgheru au câştigat toate în primul tur şi îşi continuă parcursul la US Open. Astăzi debutează Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. De asemenea, intră în scenă Roger Federer.

Ce s-a întâmplat ieri

Simona Halep a câştigat în trei seturi. A fost un meci mai dificil decât ne aşteptam, dar emoţiile proprii la începutul unui turneu aşa de mare, plus o adversară care joacă tenis liber, pentru că nu are nimic de pierdut, pot produce oricând o surpriză. Important e că Simona merge mai departe la US Open.

Interviul post-meci dat de Simona este, în întregimea lui, o analiză completă şi pertinentă pe care ea însăşi o face meciului cu Danielle Collins. El trebuie citit în totalitate, însă pentru cei care nu au timp, ideile principale expuse de Simona sunt:

  • Situaţia în care s-a aflat, de a juca primul meci pe cel mai mare teren al lumii, nu a fost uşor de gestionat.
  • Ea a fost emoţionată, dar şi adversara a jucat bine.
  • În setul doi şi-a regăsit forehandul.
  • Resimte atât presiunea de a fi numărul doi mondial, cât şi cea de a câştiga acest Grand Slam, dar abordează US Open meci cu meci.
  • Centralul de la New York este diferit de celelalte, pentru că, oriunde te uiţi, vezi oameni, iar asta îţi creează o presiune suplimentară :).
  • În ultimul punct jucat al primului set, a vrut să trimită mingea în afara terenului pentru a termina setul, deoarece era o situaţie foarte dificilă pentru ea.
  • A învăţat, din acest meci, că poţi câştiga, chiar dacă ai un start prost, deci trebuie să joci până la sfârşit şi să lupţi pentru fiecare şansă pe care o ai.
  • Antrenorul ei i-a amintit, înaintea meciului, că se află în Top 3 deoarece are o deplasare bună pe teren.
  • A juca agresiv nu înseamnă pentru ea a căuta neapărat lovituri câştigătoare, ci a sta foarte aproape de linia din spatele terenului, a lua mingea repede şi a juca repede.

Alte rezultate

Venus Williams a trecut în trei seturi de veterana Kimiko Date-Krumm, deci rămâne o potenţială adversară a Simonei în R4. În schimb, Garbine Muguruza, şi ea potenţială adversară a Simonei în R3, a fost eliminată din concurs.

Maria Sharapova a câştigat în două seturi (!) împotriva Mariei Kirilenko, deci un potenţial sfert cu Simona rămâne posibil.

După săptămâna excelentă de la New Haven, Rybarikova s-a retras din meciul cu Wozniacki în setul trei. Daneza, favorită zece a turneului, merge mai departe.

Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Milos Raonic au trecut în turul doi fără probleme. Andy Murray, despre care spuneam că are cel mai dificil meci de debut din cei trei Big 4 rămaşi în competiţie, a pierdut un set la Robin Haase. Tsonga a pierdut, şi el, un set la Juan Monaco.

Nick Kyrgios a supravieţuit lui Youzhny în patru seturi, două dintre ele câştigate la tiebreak.

Cele mai interesante meciuri de azi

Sorana Cîrstea vs. Heather Watson: Sorana are un meci greu, dar cu toţii ne dorim să o vedem depăşind forma mai puţin bună în care s-a aflat în ultimul timp.

Yaroslava Shvedova vs. Monica Niculescu: Monica are, şi ea, un meci greu, cu Shvedova, dar Yaroslava este totuşi o jucătoare gestionabilă.

Serena Williams vs. Taylor Townsend: Taylor este extrem de carismatică, Serena este Serena. Meciul între prezentul şi viitorul tenisului feminin american este un must see atât pentru că este posibil să fie unul spectaculos, cât şi pentru a vedea în ce ape se mai scaldă Serena.

Olga Govortsova vs. Eugenie Bouchard: Unii spun că şi la US Open Bouchard va fi eliminată rapid. Alţii spun că la US Open Bouchard se va regăsi, aşa cum face ea de obicei, la Grand Slam-uri. Una peste alta, presiunea pe Eugenie este mai mare decât armata ei de jucării de pluş.

Misaki Doi vs. Victoria Azarenka: Forma în care se află Victoria este o mare necunoscută a acestui US Open.

Bernard Tomic vs. Dustin Brown: Spectacol, dacă amândoi sunt într-o pasă bună.

Lukas Rosol vs. Borna Coric: După ce a câştigat titlul la Winston-Salem, s-au făcut auzite voci care au spus că Rosol este un dark horse la US Open. Să-l vedem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.