Vika Azarenka a câștigat al treilea său titlu la Miami cu o victorie în două seturi, 6-3, 6-2, la Svetlana Kuznetsova. Azarenka este a treia jucătoare care reușește să câștige back-to-back turneele de la Indian Wells și Miami, după Steffi Graf (1994, 1996) și Kim Clijsters (2005). Precedentele titluri ale Victoriei la Miami veniseră în 2009 și 2011, ea egalând-o astfel pe Venus Williams, de asemenea deținătoare a trei titluri la turneul din Florida.

La fel ca la Indian Wells, Azarenka a impresionat atât pe teren, cât și la festivitatea de premiere, în cadrul căreia a reușit din nou un discurs elegant, dedicând victoria familiei ei din Belarus, despre care a spus: „Ei mi-au dat aripi să zbor”. De asemenea, Vika a mulțumit echipei sale, declarând că „teamwork makes the dream work”, și tenisului: „Fără acest sport atât de afectuos, nu aș fi aici, trăindu-mi visul în fiecare zi”.

Visul Azarenkăi de a reuși dubla Indian Wells-Miami a început cât se poate de bine, după ce Victoria a reușit să se desprindă la 3-0 în debutul primului set, sufocând-o pe Kuznetsova cu retururi lungi, plasate chiar pe sau lângă linia din spatele terenului. Aplombul excelent din jocul Azarenkăi s-a domolit brusc în game-ul patru, ea începând să aibă probleme la serviciu. Două duble greșeli venite din racheta Vikăi au adus-o pe Svetlana pe tabela de marcaj și au dat startul la șapte break-uri consecutive, nici una dintre cele două jucătoare nereușind să își mai păstreze serviciul în primul set.

Tiparul s-a rupt în primele două game-uri din setul secund, când Azarenka și Kuzentsova au bifat două holduri consecutive pentru 1-1. În game-ul trei, pe care l-a câștigat la zero, Victoria a dat un semnal clar că a reușit să își stabilizeze jocul pe propriul serviciu, folosindu-se de încrederea recâștigată pentru a se desprinde, imediat, cu un break, la  3-1. Două raliuri extrem de disputate, terminate de Azarenka în manieră similară, cu voleu drive câștigător, au adus-o în avantaj cu 4-1, Kuznetsova nereușind să mai recupereze deficitul, în ciuda eforturilor sale de a înăspri jocul. Azarenka a încheiat finala cu un nou break în mai puțin de o oră și douăzeci de minute.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.