Rafael Nadal l-a învins în patru seturi pe Martin Klizan şi trece în turul doi, acolo unde îl va întâlni pe Lukas Rosol într-o reeditare a celebrului meci de acum doi ani. Este prima victorie a lui Nadal la Wimbledon din 2012 încoace. Irina-Camelia Begu şi Simona Halep au trecut mai departe, prima după ce a revenit de la 0-1 la seturi împotriva lui Virginie Razzano. În meciul contra Agăi Radwanska, întrerupt în prima zi de ploaie, Andreea Mitu nu a mai câştigat decât un game şi a părăsit competiţia. Sorana Cîrstea este, de asemenea, out.

Printre cei care au rămas şi cei care au plecat se numără…

WG_day2WL_day2

Românce

Irina-Camelia Begu a învins-o în trei seturi, 1-6, 6-4, 7-5 pe Virginie Razzano. Sorana Cîrstea a fost învinsă în trei seturi, 4-6, 6-3, 1-6 de Victoria Duval.

Tinere speranţe

Nick Kyrgios merge mai departe în turul doi, după ce l-a bătut în patru seturi pe Stephane Robert. Belinda Bencic se califică şi ea în turul doi după o victorie în trei seturi împotriva Rybarikovei.

Upseturi

Sara Errani, favorita numărul 14, a fost învinsă de Caroline Garcia cu scorul de 2-6, 7-6, 6-5. Svetlana Kuznetsova, favorita numărul 28, a fost învinsă în trei seturi de Larcher De Brito.

Meciul zilei

În ce ape se scaldă Nadal pe iarbă anul ăsta a fost întrebarea zilei de azi, iar întâlnirea lui cu Klizan a fost, din punctul de vedere al aşteptărilor, meciul zilei. Well, Nadal se scaldă în nişte ape nici prea limpezi, dar nici prea tulburi ar putea fi răspunsul. Spaniolul a început meciul cu teamă, iar rezultatul nu a întârziat să apară. Klizan a luat primul set şi câteva alerte de upset se aprinseseră deja. După ce a încercat marea, pardon, iarba cu degetul în primul set, Rafa şi-a luat inima-n dinţi în al doilea, a intrat în teren şi a început să construiască. Pe ce a construit? Pe ceea ce se presupune că trebuie să construieşti pe iarbă: serviciu, căutarea de winnere cât mai rapid şi urcări la fileu. Statisticile meciului au arătat aşa: 6 aşi, 72% primul serviciu şi puncte câştigate cu acesta , 74% puncte câştigate la fileu (17/23), 36 de lovituri câştigătoare la 25 de erori neforţate. Două dintre loviturile câştigătoare, un voleu executat fără să se uite şi un passing-shot de rever, au venit în schimburi în care Rafa a alunecat, a căzut, s-a redresat, a continuat.

Cele trei seturi pe care Rafa le-a câştigat nu au fost nici pe departe atât de uşoare precum scorul o arată. Au fost multe situaţii în care şi-a început game-urile cu 0-30 sau în care a fost nevoit să salveze mingi de break. Forehandul dă încă nişte erori măricuţe. Iar în schimburile de mingi mai lungi Rafa nu prea a stat deloc bine. Dar a jucat un tenis curajos, spectaculos, care l-a făcut să strălucească de mulţumire pe alocuri şi i-a adus a 700-a victorie din carieră, dar mai ales uşurarea de a trece de sperietoarea primului tur.

Urmează sperietoarea din al doilea tur, pentru că da, scenariul se repetă. Va fi un meci Nadal – Rosol.

Declaraţiile zilei

Lukas Rosol:

Nu am văzut cine era [cu cine urmează să joace, n.m.] în turul doi.  M-am concentrat doar pe primul tur. Am jucat un tenis bun în acea zi [în 2012]. Am servit bine, am returnat bine. Nimeni nu ştie cine e câştigătorul până la ultimul punct, aşa că am să încer că îmi joc jocul meu joi.

Rafael Nadal:

Cel mai important lucru nu a fost cea de şapte suta victorie, ci victoria în primul tur la Wimbledon – este mereu periculos. Emoţiile sunt întotdeauna foarte mari atunci când joc pe Centre Court – este un loc magic, am amintiri incredibile de pe acest teren.

John McEnroe:

L-am văzut vreodată pe Rafael Nadal atât de fericit după ce a câştigat în turul unu al unui Grand Slam?

Pozele zilei

700

Nadal 700

Still Roaring

Nadal 700 (Wimbledon)

Tennis Fashion

Sandale cu mingi de tenis

Tweet-ul zilei:

Hashtag-ul zilei: #700

Rafa este al 11-lea jucător din era Open care ajunge la 700 de victorii în carieră.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.