Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de ucraineanca Tsurenko. Novak Djokovic a căzut rău. Grigor Dimitrov abia a stors o victorie la Dolgopolov. Ziua 5 a Wimbledonului a fost cu muncă şi sperieturi.

Cine a mai plecat şi cine a mai rămas…

Baieti

Fete

Citatele zilei

Andy Murray despre faptul că Judy Murray a mers la meciul de dublu al lui Jamie în loc să vină la meciul lui:

A fost păcat că am fost pe teren în acelaşi timp: nimeni din familie nu a venit să mă vadă, deci evident sunt fiul numărul doi!

Venus Williams după înfrângerea în trei seturi la Kvitova:

Oamenii tot încearcă să mă pensioneze de când aveam 25 de ani. Pentru un motiv care îmi scapă, întotdeauna le facem asta jucătorilor noştri în tenis. E ciudat. Nu îi încurajăm să rămână aproape. E ca şi cum le-am zice: ’Cară-te de-aici’. Aşa că nu mă car de-aici.

Meciurile zilei

Petra Kvitova d. Venus Williams 5-7, 7-6(2), 7-5

Tenisul jucat de cele două a fost breathtaking. Venus, campioană de cinci ori la Wimbledon, şi Kvitova, minunata campioană din 2011, au făcut un show total pe iarbă. Îmi place la nebunie încăpăţânarea lui Venus de a juca în continuare, dorinţa ei de a câştiga meciuri şi Grand Slam-uri, indiferenţa ei faţă de ceea ce gura lumii consideră că ar fi normal – în cazul ei retragerea. Îmi place şi să o văd pe Kvitova din 2011 reapărând din nou la suprafaţă. Tenisul jucat de ea în acel an a fost o bucurie pentru ochi, bucurie pe care mi-ar plăcea să o retrăiesc din nou.

Grigor Dimitrov d. Alexandr Dolgopolov 6-7(3), 6-4, 2-6, 6-4, 6-1

Despre Dolgopolov Rafa a spus cândva că este un jucător „nebun”, ceea ce în jargonul utilizat de spaniol se traduce prin „imprevizibil”. Verdictul este unul cât se poate de corect. Doldopolov este genul de jucător care poate face pe teren orice, de la minuni de măiestrie până la erori care fac să ţi se strepezească dinţii. Cam aşa a fost şi meciul cu Dimitrov. Bulgarul a făcut ce-a făcut, însă Dolgo le-a făcut şi le-a desfăcut pe toate. El a servit fenomenal, el a servit catastrofal. El a zbârnâit cu backhand-ul ăla al lui pe care-l execută ca o palmă şfichiuită pe obrazul adversarului. El a pleoştit forehand-urile fix în racheta lui Dimitrov. El a făcut magie cu racheta, el a dat chix cu mintea în momentele esenţiale (punctul cu care s-a încheiat setul 4 fiind cel mai elocvent, în acest sens). Rezultatul? Dimitrov i-a furat meciul şi dus a fost.

Upseturile zilei

Marin Cilic d Tomas Berdych 7-6, 6-4, 7-6
Barbora Zahlavova Strycova d Na Li 7-6, 7-6
Lucie Safarova d Dominka Cibulkova 6-4, 6-2

Români

La dublu mixt, Florin Mergea şi Elina Svitolina au trecut în turul al doilea. Irina-Camelia Begu şi Monica Niculescu au pierdut, amândouă, partidele la dublu.

Pozele zilei

Roar, Simona, Roar!

simona

Roar, Petra, Roar!

petra

Roar, Grigor, Roar!

Dimitrov

Roar, Marin, Roar!

cilic

Roar, Jo, Roar!

tsonga

Hashtag-ul zilei: #scare

Simona #Halep ne-a speriat în momentul în care a „căzut” în setul doi al meciului cu Lesia Tsurenko şi i-a permis adversarei sale să revină în meci. Până la urmă, însă, Simona a luptat şi a câştigat. Novak #Djokovic ne-a speriat când a căzut oribil în game-ul şase al celui de-al treilea set în meciul cu Simon. Până la urmă, însă, umărul lui Nole este bine, iar sârbul n-a trebuit să lupte prea tare şi a câştigat.

Fotografii: wimbledon.com

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.