Novak Djokovic merge mai departe în finala de la Roland Garros cu o victorie în cinci seturi, 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1, în fața lui Andy Murray.

Întrebarea principală pe care o reținusem ieri în ceea ce privește continuarea de azi a meciului dintre Nole și Andy era: va putea scoțianul să continue să joace la același nivel extrem de înalt la care evoluase de la sfârșitul setului trei și până în momentul în  care meciul a fost suspendat?

Presupunerea principală pe care o aveam era că un Djokovic odihnit va fi un challenge mult mai greu de gestionat.

Ei bine, răspunsul la întrebare a fost: da, Andy a reușit să continue în aceeași manieră, însă nu pentru mult timp. Și iarăși da, presupunerea a fost corectă: după o noapte de repaus, Nole a făcut până la urmă diferența.

Meciul a reînceput cu un Andy extrem de motivat și combativ, care își strângea pumnul după fiecare punct câștigat. Nu era nici o diferență între Murray cel de ieri seară, de la sfârșitul meciului, și Murray din această după-amiază, la restartul meciului. Scoțianul a continuat să alerge dezlănțuit, strângând punct după punct în raliuri. La 5-5, persistența lui a dat roade, un forehand down-the-line greșit de către Djokovic aducându-i, până la urmă, mult râvnitul break. Păstrându-se combativ, Murray a servit cu autoritate pentru setul patru, închizându-l fără prea multe emoții, exact cu același scor ca și în precedentul.

Pe cât de glorios a reînceput Andy semifinala, pe atât de rapid s-a destrămat, însă, starea lui de grație, Murray făcând un check-out subit în game-ul doi al setului decisiv, cedat cu ușurință lui Djokovic. De acolo nu a mai fost cale de întoarcere pentru scoțian. Djokovic, redevenit imperial și calm, n-a mai oferit cadouri sub formă de forehanduri rătăcite sau de overhead-uri tuflite în fileu, în timp ce rezistența lui Murray s-a evaporat toată sub soarele parizian.

Consecința? Nole îl învinge pe Andy pentru a opta oară consecutiv și se califică în a treia finală din carieră la Roland Garros. Stan Wawrinka așteaptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.