Novak Djokovic a revenit la modul lui obișnuit de operare, după înfrângerea de marți din fața lui Federer, și l-a învins pe Tomas Berdych cu 6-3, 7-5, asigurându-și astfel calificarea în semifinalele de la Londra. Sârbul, care termină pe locul doi în Grupa Stan Smith, va juca pentru un loc în finală împotriva lui Rafael Nadal.

Roger Federer, care continuă să își păstreze look-ul cel nou, ce pare să-i fi purtat noroc în meciul cu Nole, a trecut de Kei Nishikori în trei seturi, 7-5, 4-6, 6-4. Federer, deja calificat de marți în semifinale, a terminat meciurile din grupe cu un record de 3-0 și așteaptă deznodământul partidei de azi dintre Andy Murray și Stan Wawrinka pentru a-și afla următorul adversar.

La dublu, Rohan Bopanna și Florin Mergea au terminat grupa cu un record de 2-1, după ce au cedat în fața italienilor Simone Bolelli și Fabio Fognini. Aceștia au câștigat meciul cu scorul de 6-1, 1-6, 10-5. Rohan și Florin, câștigători ai Grupei Ashe/Smith, vor afla azi echipa care va termina pe locul doi în Grupa Fleming/McEnroe și care, prin urmare, va fi adversara lor în semifinale. Aceasta se va decide după următoarele scenarii:

Scenarii calificare LondraCealaltă echipă calificată din Grupa Ashe/Smith este cea a fraților Bryan, care au salvat cinci puncte de meci în partida contra lui Jamie Murray și John Peers. Meciul, unul dintre cele mai palpitante jucate la această ediție a World Tour Finals, s-a terminat cu scorul de 6-7, 7-6, 16-14.

Astăzi, capul de afiș îl ține meciul dintre Andy Murray și Stan Wawrinka, cel care va decide cine va termina pe locul doi Grupa Ilie Năstase. Andy conduce cu 8-6 în întâlnirile directe, dar cei doi nu au mai jucat din 2013, iar ultimele două meciuri au fost câștigate de Wawrinka.

Programul zilei este: Dodig/Melo vs. Matkowski/Zimonjic, urmat de Nadal vs. Ferrer (în sesiunea de după-amiază) și Rojer/Tecău vs. Herbert/Mahut, urmat de Murray vs. Wawrinka (în sesiunea de seară).

Foto: Peter Staples/ATP World Tour

Leave a Reply

Your email address will not be published.